323
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα Αγχίαλος: «Λειτούργησαν τα αναχώματα» σύμφωνα με το πόρισμα για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2023, 22:13
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέα Αγχίαλος: «Λειτούργησαν τα αναχώματα» σύμφωνα με το πόρισμα για τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2023, 22:13

Σχεδόν έτοιμο ήταν το βράδυ της Τρίτης το πόρισμα σχετικά με τις εκρήξεις πυρομαχικών στην αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, εξαιτίας της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στη Μαγνησία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του MEGA τα πρώτα στοιχεία του πορίσματος, το οποίο αναμενόταν να δημοσιευθεί την Τετάρτη, αναφέρουν πως οι πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο και έκαναν τις έρευνες κατέγραψαν ότι «τα αναχώματα που υπάρχουν λειτουργήσαν αποτελεσματικά».

Σημειώνεται ότι τα αναχώματα που βρίσκονται στην αποθήκη πυρομαχικών πληρούν ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές. Αν αυτά δεν λειτουργούσαν τότε ενδεχομένως θα υπήρχαν τραγικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή, κατά την ίδια πηγή.

Στο πόρισμα υπάρχει και μία αναφορά, σύμφωνα με την οποία η Πυροσβεστική θα μπορούσε να είχε δράσει με διαφορετικό τρόπο κατά τον οποίο, υπό άλλες συνθήκες, η πυρκαγιά δεν θα είχε φτάσει στην αποθήκη πυρομαχικών.

Για τις συγκεκριμένες πληροφορίες, πάντως, κυβερνητικές πηγές συνέστησαν να μη διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα.

«Για τη σοβαρή υπόθεση της πυρκαγιάς στην αποθήκη πυρομαχικών στη Ν. Αγχίαλο, η οποία ερευνάται, είναι καλό να μη διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα που ενδέχεται να αποδειχθούν αβάσιμα», σχολίασαν κύκλοι της κυβέρνησης απαντώντας σε ερώτημα του τηλεοπτικού σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο οι πυροτεχνουργοί της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν αυτοψία στην αποθήκη πυρομαχικών της Νέας Αγχιάλου και συγκεκριμένα στο σημείο όπου βρίσκονταν στοιβαγμένες οι βόμβες που εξερράγησαν την Πέμπτη, με τους ελέγχους να συνεχίζονται, τις επόμενες ώρες, τόσο στους εξωτερικούς χώρους του στρατοπέδου όσο και στις αποθήκες που φυλάσσονται τα ειδικά όπλα των F-16.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» στόχος είναι να συγκεντρωθούν επαρκή στοιχεία στο πλαίσιο της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που παρήγγειλε για το περιστατικό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ανώτατες στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα ανέφεραν άλλωστε πως τα συμπεράσματα της ΕΔΕ θα λειτουργήσουν ως «οδικός χάρτης» για την ανανέωση των σχεδίων πυρασφάλειας καθώς και των πρωτοκόλλων φύλαξης και αποθήκευσης των πυρομαχικών, ειδικά εκείνων που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...