224
Ανδρες της Σήμανσης έχουν αποκλείσει το σημείο του αιματηρού περιστατικού - σε μια προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πυροβολισμοί με τραυματία στον Κολωνό, ύστερα από ληστεία τράπεζας

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2023, 13:43
Ανδρες της Σήμανσης έχουν αποκλείσει το σημείο του αιματηρού περιστατικού - σε μια προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πυροβολισμοί με τραυματία στον Κολωνό, ύστερα από ληστεία τράπεζας

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2023, 13:43

Χαρακτηριστικά κινηματογραφικής ληστείας εξέλαβε ένα αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας: ανδρας τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού στον Κολωνό κατά τη διάρκεια καταδίωξης και επεισοδίου που σημειώθηκε μετά από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Ομόνοια.

Η ληστεία έγινε με την απειλή μαχαιριού στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19 στην περιοχή της Ομόνοιας και το αιματηρό επεισόδιο σε μικρή απόσταση από το σημείο στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Παλαμηδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τραυματίας είναι αλλοδαπός, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τις πρωινές ώρες της Τρίτης ενεργοποιήθηκε από υπάλληλο της τράπεζας το κουμπί πανικού για εν εξελίξει ληστεία.

Αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας μαζί με το διευθυντή ασφαλείας της τράπεζας, ακολούθησαν πεζοί το δράστη, ο οποίος εξήλθε του καταστήματος έχοντας αφαιρέσει χρηματικό ποσό. Παράλληλα ενημέρωσαν το κέντρο της Αμεσης Δράσης.

Οπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, κατέφθασαν άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και περιπολικό της Αμεσης Δράσης.

Ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε χρηματικό ποσό, αποπειράθηκε με αιχμηρό αντικείμενο να τραυματίσει δύο αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων έκανε –αμυνόμενος όπως τονίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ–, χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, τραυματίζοντας τον δράστη.

Από το σημείο διερχόταν ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς για να παραλάβει το δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...