318
Μία τεράστια τρύπα χάσκει στην πολυκατοικία, εκεί που χτύπησε ο ρωσικός πύραυλος | Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Εξι νεκροί από ρωσικό πύραυλο σε πολυκατοικία στο Κρίβι Ριχ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2023, 14:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/7/23 18:40
Μία τεράστια τρύπα χάσκει στην πολυκατοικία, εκεί που χτύπησε ο ρωσικός πύραυλος
|Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Ουκρανία: Εξι νεκροί από ρωσικό πύραυλο σε πολυκατοικία στο Κρίβι Ριχ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2023, 14:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/7/23 18:40

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα 10χρονο κορίτσι και η μητέρα της, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Κριβί Ριχ της νότιας Ουκρανίας και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με απολογισμό των ουκρανικών Αρχών.

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται το κτίριο κατοικιών πολλοί όροφοι του οποίου έχουν καταστραφεί και φωτιά να καίει στο εσωτερικό του. Συντρίμμια βρίσκονται στον δρόμο μπροστά από το κτίριο όπου έχουν σπεύσει πυροσβέστες.

«Οι Ρώσοι έπληξαν την πόλη με δύο πυραύλους», ο ένας από τους οποίους χτύπησε τους πάνω ορόφους «κτιρίου κατοικιών», έγραψε στο Telegram ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο. Ο δεύτερος ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο που ανήκει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, επεσήμανε ο Κλιμένκο.

Περισσότεροι από 350 διασώστες αναπτύχθηκαν σε επιχείρηση για τη διάσωση ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί κάτω από ερείπια, έκανε γνωστό ο Ζελένσκι.

«Εξι άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Κριβί Ριχ», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, ο Σέρχιι Λισάκ, με ανάρτηση στο Telegram, κηρύσσοντας ημέρα πένθους για την πόλη. Ο δήμαρχος Ολεξάντρ Βίλκουλ είπε ότι ένα 10χρονο κορίτσι και η 45χρονη μητέρα του συγκαταλέγονται στους νεκρούς.

Ο Λισάκ τόνισε ότι 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών. Σχεδόν 150 από τους ενοίκους της πολυκατοικίας κατάφεραν να βγουν μόνοι τους και 30 με τη βοήθεια διασωστών, πρόσθεσε.

Πυροσβέστης επιχειρεί στα συντρίμμια των διαμερισμάτων που χτυπήθηκαν – Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ είπε ότι η επίθεση φέρεται να έγινε με βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Κριβί Ριχ, μια πόλη όπου παράγεται χάλυβας, είναι γενέτειρα του Ζελένσκι.

Κάτοικοι στη γειτονιά προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ – Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...