438
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη Βουλή ως υφυπουργός Αμυνας. Τώρα θα μεταπηδήσει στα μπαλκόνια του προεκλογικού αγώνα για την περιφέρεια Αττικής | INTIMENEWS

Και επίσημα υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς – η ανακοίνωση των 25 λέξεων

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2023, 12:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/07/2023, 13:15
Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη Βουλή ως υφυπουργός Αμυνας. Τώρα θα μεταπηδήσει στα μπαλκόνια του προεκλογικού αγώνα για την περιφέρεια Αττικής
|INTIMENEWS

Και επίσημα υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς – η ανακοίνωση των 25 λέξεων

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2023, 12:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 31/07/2023, 13:15

Με μια λιτή ανακοίνωση 25 λέξεων, η ΝΔ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κομματικός υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου θα είναι ο νυν υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Με αυτήν την ανακοίνωση δόθηκε ένα τέλος στο πολιτικό σίριαλ των τελευταίων 24ωρων, από τη στιγμή δηλαδή που ο νυν περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εθεάθη να χορεύει ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο ενώ η χώρα καταστρεφόταν από τις πυρκαγιές, εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο το κυβερνών κόμμα που είχε σπεύσει να τον ανακηρύξει υποψήφιό του μόλις στις 14 του Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Πειραιώς ανέφερε:

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος είχε συζητηθεί και πριν από έναν χρόνο για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής καθώς προτού γίνει πρόσωπο στη μάχη κατά της Covid-19 και υπουργοποιηθεί είχε θητεύσει στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για αντικαταστάτης στο κομματικό χρίσμα του κ. Πατούλη.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, είχε περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου το περασμένο Σάββατο για να συζητηθεί το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στην περιφέρεια Αττικής, ωστόσο ο ίδιος μία ημέρα μετά ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην πόλη του. Ετσι, το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Χαρδαλιάς διέκοψε την περιοδεία του στα στρατόπεδα όπου θα ήλεγχε τα πρωτόκολλα πυρασφάλειας στη σκιά της καταστροφής στην 111 ΠΜ της Νέας Αγχιάλου και μετέβη αυτός στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο να είναι o υποψήφιος της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής.

Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο του πολιτικού αυτού σίριαλ αυτών την ημερών, υπό τη μορφή ερωτήματος, είναι τι σκοπεύει να κάνει τώρα ο κ. Πατούλης, ο οποίος ήταν υποψήφιος της ΝΔ το 2019 αλλά ξαφνικά έχασε το δεύτερο κομματικό χρίσμα, το οποίο του είχε δοθεί επισήμως πριν από 17 ημέρες από την Πειραιώς. Εως τώρα πάντως –και όταν δεν συμμετέχει σε (χορευτικές) εκδηλώσεις στο Ζάππειο– συνεχίζει τις επαφές με τους δημάρχους της περιφέρειάς του: τελευταίος ήταν ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου, με τον οποίο ο περιφερειάρχης φωτογραφήθηκε ανακοινώνοντας την προγραμματική σύμβαση για εξασφάλιση εξοπλισμού στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου Περιστερίου και την δημιουργία Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων.

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε για τον κ. Πατούλη ότι «είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή και είναι αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα υπό τον Νίκο Χαρδαλιά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...