332
Φωτογραφία αρχείου | Aris Oikonomou / SOOC

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 15:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/07/2023, 17:10
Φωτογραφία αρχείου
|Aris Oikonomou / SOOC

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 15:54
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 30/07/2023, 17:10

Τέλος στα σενάρια για υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής έβαλε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής ανακοίνωσε την νέα του υποψηφιότητα για τον δήμο, ενώ λίγο αργότερα, το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς —όλα αυτά με υπόβαθρο το πολιτικό σίριαλ με τη στήριξη της ΝΔ σε ένα πρόσωπο υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η δήλωση του κ. Παπανικολάου έγινε στον απόηχο της εκφρασμένης δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου το περιβόητο πια ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη και της αναζήτησης νέας «γαλάζιας» υποψηφιότητας περιφερειάρχη για την Αττική – ο νυν περιφερειάρχης αποκλείστηκε, μολονότι είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα, από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, στις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Χαρδαλιάς επέστρεψε την Κυριακή στην Αθήνα από τα στρατόπεδα της Βόρειας Ελλάδας τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας, την Κυριακή, και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο.

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει ο Πρωθυπουργός στις αρχές της εβδομάδας, όταν θα επιστρέψει από την επίσκεψή του στην Κύπρο, ωστόσο η απόφαση για κάθοδο του κ. Χαρδαλιά ως υποψηφίου περιφερειάρχη φαίνεται να είναι ειλημμένη —ο υφυπουργός Άμυνας ξεκίνησε εξάλλου την πολιτική του σταδιοδρομία από την αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει δήμαρχος Ζωγράφου.

Από την πλευρά του, σε ανάρτησή του, ο κ. Παπανικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος Γλυφάδας και ως εκ τούτου δεν θα είναι ο γαλάζιος εκλεκτός για την περιφέρεια Αττικής:

«Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...