258
Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την πρόσφατη ορκωμοσία του | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Οικονόμου: Η μεγάλη ευκαιρία για εκσυχρονισμό της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 15:33
Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την πρόσφατη ορκωμοσία του
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Οικονόμου: Η μεγάλη ευκαιρία για εκσυχρονισμό της Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 15:33

«Οι εκλογές του 2023 απέδειξαν ότι η βασική διαιρετική τομή στη σύγχρονη μεταλαϊκιστική Ελλάδα, είναι αυτή ανάμεσα στο παλαιό και το νέο, ανάμεσα σε όσους θέλουν τον εκσυγχρονισμό και σε όσους τον αποστρέφονται ή και τον φοβούνται (εθνοσυντηρητική Δεξιά και αντιδραστική Αριστερά). Ο εκσυγχρονισμός, ως μεταρρύθμιση και προσαρμογή στις νέες και σύγχρονες συνθήκες, απαιτήσεις, απόψεις αποτελεί, για τη δυναμική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, κατηγορική προσταγή: είναι απαίτηση, δηλαδή, της λογικής και της ιστορίας» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σε άρθρο του με τίτλο: «Η μεγάλη ευκαιρία για πραγματιστικό εκσυγχρονισμό» στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε:

«Το αίτημα του εκσυγχρονισμού το εκφράζει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η συμβολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη γενεαλογία των εκσυγχρονιστικών εγχειρημάτων, είναι το ότι επιδιώκει έναν εκσυγχρονισμό πολυδιάστατο -που έχει πολλές διαστάσεις, εκτείνεται σε πολλά επίπεδα και καλύπτει πολλές πλευρές- και πολυδύναμο, που διαθέτει πολλές δυνάμεις και δυνατότητες».

Ανέφερε επίσης ότι ο πολυδιάστατος και πολυδύναμος αυτός εκσυγχρονισμός δεν περιορίζεται σε επιμέρους πτυχές και όψεις της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά διατρέχει όλο το εύρος και το βάθος της ελλαδικής πραγματικότητας. «Είναι το τελικό αίτημα απόλυτης αλλαγής όσων πεισματικά βρίσκονται σε επίπεδο κατώτερο των προσδοκιών μας, όσων υπολείπονται των ευρωπαϊκών δεδομένων και όσων μας πληγώνουν και μας στεναχωρούν στην καθημερινότητά μας», σημείωσε.

Επίσης ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ανέδειξε καθαρά ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για ένα μεγάλο και άμεσο άλμα εκσυγχρονισμού, σε κάθε επίπεδο και τομέα. «Τόσο στο πλαίσιο της επικείμενης συνταγματικής αναθεώρησης, όσο και με επιμέρους μεταρρυθμίσεις, αλλάζουμε οριστικά πίστα, ως χώρα και ως πολιτική κοινωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...