409
| CreativeProtagon / Shutterstock

Πληθωρισμός αναισθησίας και βλακείας

|CreativeProtagon / Shutterstock

Πληθωρισμός αναισθησίας και βλακείας

Ο διάλογος με άφησε εμβρόντητο. «Σε παραλία στην Αντίπαρο πλήρωσα 40 ευρώ την ομπρέλα με δύο ξαπλώστρες». «Σοβαρά; Μόνο; Πες μου ποια παραλία είναι για να πάω κι εγώ όταν θα περάσω απέναντι από την Πάρο. Διότι εδώ, κάτω από 80 ευρώ την ομπρέλα δεν βρίσκεις».

Εδώ είναι που παρεμβαίνω εγώ, ο γράφων. «Ρε σεις, πάτε καλά; Τι είναι αυτά; 40, 80 και 120 ευρώ μια ομπρέλα στην άμμο, με δυο ξεφτιλοξαπλώστρες από κάτω; Δηλαδή για οκτώ μέρες διακοπών, με 80 την ημέρα, ένα ζευγάρι θέλει 640 ευρώ μόνο για να ξαπλώσει στον ήλιο; Κι άλλα τόσα για τα εισιτήρια από τον Πειραιά προς το νησί με επιστροφή και με το αμάξι προφανώς; Αμ το φαγητό; Οι καφέδες; Τα παγωτά των παιδιών; Το ποτό στο κλαμπ; Αφήστε τον ύπνο. Τρελαθήκατε, μωρέ; Σε ποιους απευθύνεστε;»

Και μην ακούσω ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, γιατί θα σας αποκαλύψω ονόματα και θα σας απαριθμήσω μαγαζιά. Βάζεις τον διαβήτη γύρω από τη Μύκονο, κάνεις έναν μεγαλούτσικο κύκλο, και όποιο νησί είναι μέσα του παριστάνει τη νέα Μύκονο. Το δωμάτιο που πέρυσι κόστιζε 150 τη βραδιά, φέτος πήγε 300 ευρουλάκια. Ετσι, διότι υπάρχει ζήτηση. Σοβαρά; Του χρόνου που θα τρέχει ο Ιούλιος και τα μισά δωμάτια των 300 θα είναι άδεια, τι θα κάνετε; Θα φωνάζετε ότι φταίει το υπουργείο Τουρισμού και η καμπάνια του ΕΟΤ;

Τι θαρρείτε, μωρέ, πως είναι τα πενηντάευρα; Τετραγωνάκια από χαρτί υγείας; Στο ίδιο παραθαλάσσιο μαγαζάκι που το 2018 έτρωγες με 20 ευρώ το άτομο, το 2021 πήγε 30 ευρώ, πέρυσι έφτασε τα 50 ευρώ, φέτος χρειάζονται 60-70. Σοβαρά; Επειδή ανέβηκαν όλα ανεβάσατε υποχρεωτικά κι εσείς «λίγο» τις τιμές; Αλήθεια; Λίγο είναι αυτό; Αμ, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με πληθωρισμό απληστίας, έχουμε πληθωρισμό αναισθησίας, αλλά και μακροπρόθεσμης βλακείας.

Διότι θαρρείτε πως θα έχετε πάντα 30 εκατομμύρια ηλίθιους ξένους να τους αρμέγετε, οπότε τους Ελληνες μπορείτε ατιμώρητα να τους «γράφετε». Καλά, καλά. Ετσι να σκέφτεστε και θα τα ξαναπούμε σε πέντε χρόνια. Οταν θα έχω βαρεθεί να πηγαίνω και να ξαναπηγαίνω στο Κουσάντασι για να κάνω διακοπές με τα μισά λεφτά από όσα κάνω σε ελληνικό νησί, τότε θα ξανάρθω στο νησάκι σας.

Και μην πουλάτε πατριωτικά φούμαρα ότι πάω και δίνω τα λεφτά στον Ερντογάν, διότι φέτος αυτός που με θεωρεί πανύβλακα και κορόιδο δεν είναι ο Ταγίπ, αλλά ο Ελληνάρας ο Μιχάλης και ο Αλέκος και ο Αντώνης, που μου χρεώνουν 18 ευρώ τη χωριάτικη, ενώ μου έχουν βάλει χρονοχρέωση και στο ντους της παραλίας. Ενώ τους πληρώνω 80 ευρώ την ξαπλώστρα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...