259
| CreativeProtagon / Shutterstock

Οι Ισπανοί οριοθετούν τις θέσεις τους στην παραλία για να μην τις πάρουν οι Αγγλοι

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 18:42
|CreativeProtagon / Shutterstock

Οι Ισπανοί οριοθετούν τις θέσεις τους στην παραλία για να μην τις πάρουν οι Αγγλοι

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2023, 18:42

Μια πρωτότυπη μάχη έχει ξεσπάσει στις παραλίες της Ισπανίας, με άγγλους τουρίστες και ισπανούς παραθεριστές να παλεύουν για μια θέση στην παραλία.

Οι ντόπιοι έχουν βρει έναν ιδιαίτερο τρόπο να διεκδικούν τα σημεία που θέλουν: Σηκώνονται αξημέρωτα, πηγαίνουν στις παραλίες και βάζουν μια σημαία στο σημείο της αρεσκείας τους πριν καταφθάσουν οι ορδές των βρετανών τουριστών.

Σύμφωνα με τους Times, οι παραλιακές αυτές μάχες δίνονται στα θέρετρα της Τορεβιέχα και του Μπενιντόρμ, στη νοτιοανατολική Κόστα Μπλάνκα, όπου δεν είναι σπάνιο να δει κανείς δεκάδες ανθρώπους στις 5 το πρωί –μόλις έχουν περάσει τα συνεργεία καθαρισμού– να κινούνται προς τις παραλίες κρατώντας σημαίες.

Κάποιοι από τους κατοίκους της Τορεβιέχα βάφουν τις ομπρέλες τους κόκκινες και κίτρινες, δηλαδή στα χρώματα της ισπανικής σημαίας, ενώ άλλοι τοποθετούν μικρές ισπανικές σημαίες πάνω από τις ομπρέλες. Ολοι τους είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα λίγα μέτρα παραλίας που τους αναλογούν από τους «εισβολείς».

Ολα αυτά έχουν προκαλέσει την παρέμβαση του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου, που δέχτηκε καταγγελίες ότι οι Ισπανοί –ντόπιοι και παραθεριστές– πήγαιναν μέσα στη νύχτα και έβαζαν ξαπλώστρες στην παραλία. Το συμβούλιο έδωσε εντολή στην αστυνομία να απομακρύνει οποιοδήποτε αντικείμενο θα εμφανιζόταν στην άμμο πριν το ξημέρωμα. Οπότε, οι Ισπανοί προσαρμόστηκαν…

Εκπρόσωπος του κοινοτικού συμβουλίου του Μπενιντόρμ δήλωσε ότι «παραδοσιακά κάποιοι άνθρωποι σηκώνονται πολύ νωρίς για να βρουν ένα σημείο κοντά στην ακτογραμμή και μένουν εκεί όλο το πρωί, κάνοντας το μπάνιο τους». Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν επιτρέπεται να αφήνεις τα πράγματά σου στην παραλία και να πηγαίνεις στο σπίτι σου, για να επιστρέψεις αργότερα. «Αυτό φέρνει διαμάχες ανάμεσα στους επισκέπτες και δεν το θέλουμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...