221
Αποκαϊδια εγκαταστάσεων στη βιομηχανική ζώνη Νέας Αγχιάλου | INTIMEnews

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πυρκαγιές στη Μαγνησία

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 13:30
Αποκαϊδια εγκαταστάσεων στη βιομηχανική ζώνη Νέας Αγχιάλου
|INTIMEnews

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πυρκαγιές στη Μαγνησία

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 13:30

Παραγγελία για άμεση διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις φονικές πυρκαγιές στη Μαγνησία εξέδωσε η Εισαγγελία Βόλου.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας, πώς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τόσες πολλές φωτιές στην ευρύτερη περιοχή, με ασυνήθη έκταση και ένταση, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον, σε ζωικό κεφάλαιο, σε πολλά κτίρια και βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, σε καλλιέργειες και σε υποδομές, αλλά και την απώλεια δύο ανθρώπων στο Χοροστάσι Αλμυρού και τον Αγιο Γεώργιο Φερών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας Χαρούλα Διβάνη, το 80% του ζωικού κεφαλαίου της Μαγνησίας έχει πλέον καταστραφεί.

Φωτογραφία από τις καταστροφές στη Ν. Αγχίαλο/ΙΝΤΙΜΕnews

Στον Αγιο Γεώργιο Φερών χάθηκαν στις φλόγες περισσότερα από 3.000 ζώα, κυρίως αιγοπρόβατα.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η  ταυτόχρονη εκδήλωση τόσων πυρκαγιών έχει προκαλέσει υπόνοιες για σκόπιμη και οργανωμένη εγκληματική δράση και δεν αποδίδεται μόνο σε πιθανή αμέλεια κάποιων ατόμων.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση-καταγγελία στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, την ώρα που κινδύνευε να παραδοθεί στις φλόγες το Σέσκλο:

«Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για εμπρησμούς. Δεν είναι δυνατόν να εκδηλώνονται φωτιές ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία στη χειρότερη δυνατή στιγμή λόγω του καύσωνα και της επικράτησης των θυελλωδών ανέμων».

Στην προκαταρκτική θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα κληθούν να καταθέσουν στοιχεία όσοι έκαναν λόγο για εμπρησμό, όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...