438
Συνάδελφροι του Χρήστου Μουλά μεταφέρουν στου ώμους τους το φέρετρο στην εκκλησία | Υοutube/ERTnews

Βουβός αποχαιρετισμός στον ήρωα σμηναγό Μουλά – Τραγική φιγούρα η έγκυος σύζυγός του

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 11:15
Συνάδελφροι του Χρήστου Μουλά μεταφέρουν στου ώμους τους το φέρετρο στην εκκλησία
|Υοutube/ERTnews

Βουβός αποχαιρετισμός στον ήρωα σμηναγό Μουλά – Τραγική φιγούρα η έγκυος σύζυγός του

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 11:15

Σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρο με τη σορό του σμηναγού Χρήστου Μουλά, κυβερνήτη του Canadair που κατέπεσε προ ημερών στην Κάρυστο, έφθασε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων, τόπο καταγωγής του ηρωικού πιλότου.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, επισήμων της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο στον σμηναγό που έπεσε στο καθήκον μαζί με τον συγκυβερνήτη του, ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περνά μπροστά από το τιμητικό άγημα πριν από την έναρξη της τελετής για τον σμηναγό Μουλά/ INTIMEnews
O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προσερχόμενος στον ιερό ναό/ ΙΝΤΙΜΕnews

Τραγική φιγούρα η έγκυος σύζυγος του σμηναγού, η οποία επίσης υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία και σε λίγους μήνες θα φέρει στη ζωή το παιδί τους. Το παιδί που δεν θα γνωρίσει ποτέ ο πατέρας του και το οποίο σε μία συμβολική κίνηση «υιοθέτησε» μέχρι την ηλικία των 25 ετών, η Βουλή των Ελλήνων.

Η τελετή ξεκίνησε στις 11 το πρωί, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου. Αγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές.

Το ξίφος και το καπέλο του νεκρού σμηναγού κρατούσε συνάδελφος από τη μονάδα του, ενώ άλλοι συνάδελφοί του μετέφεραν στους ώμους τους το φέρετρο σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

 

Δίπλα στους γονείς του Χρήστου Μουλά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Το παρών έδωσαν επίσης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων και οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στεφάνια απέστειλαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αναστάσιος Τασούλας, ο Νίκος Δένδιας, οι υφυπουργοί Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α.

Με απόφαση του δημάρχου Αποκορωνα, Χαράλαμπου Κουκιανακη, τα ονόματα των δύο πιλότων του Canadair θα δοθούν σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχωρίου.

Συγκινητικά και τα  λόγια του ιερέα του χωριού για τον άδικο χαμό του Χρήστου Μουλά ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το κλίμα είναι βαρύ. Βουβός πόνος, βουβή συγκίνηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το κλίμα που επικρατεί. Ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα μείνει αθάνατος στις ψυχές μας και στην μνήμη μας».

Την Πέμπτη,  τελέστηκε η κηδεία του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, στο Παλαιό Αγιονέρι του Κιλκίς, παρουσία του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Δένδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...