293
Η περίεργη φωτογραφία που εντοπίστηκε στο Facebook | Facebook

Χαμογελαστός Πριγκόζιν σε μυστηριώδη φωτογραφία

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2023, 21:39
Η περίεργη φωτογραφία που εντοπίστηκε στο Facebook
|Facebook

Χαμογελαστός Πριγκόζιν σε μυστηριώδη φωτογραφία

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2023, 21:39

Από τη ρωσοαφρικανική σύνοδο της Αγίας Πετρούπολης η Repubblica προτίμησε να προβάλει το παρασκήνιο, συγκεκριμένα αυτό που αφορά τον αποσυνάγωγο από την αυλή του Κρεμλίνου Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδιοκτήτη της Wagner.

Πήγε και αυτός εκεί, έγραψε, βασισμένη σε μια φωτογραφία που δείχνει τον άλλοτε «μάγειρα του Πούτιν» χαμογελαστό δίπλα σε έναν αφρικανό διπλωμάτη. Το εν λόγω καρέ αλίευσε από ανάρτηση κάποιου Ντμίτρι Σιτγί (Dmitrij Sytyi) στο Facebook.

Ο Σιτγί είναι ο επικεφαλής του… πολιτιστικού κέντρου Maison Russe («Ρωσόσπιτο») στην πόλη Μπανγκί, πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Η λεζάντα στη φωτογραφία ήταν: «Ο πρέσβης μοιράστηκε μαζί μου τις πρώτες φωτογραφίες της Συνόδου Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής. Βλέπουμε γνωστά πρόσωπα».

Η ίδια φωτογραφία, συνέχισαν οι Ιταλοί, δημοσιεύθηκε σε πολλά media που άλλοτε κατείχε ο Πριγκόζιν. Ολα αυτά ισχυρίστηκαν ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Πριγκόζιν συναντήθηκε με εκπροσώπους της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, του Μάλι και του Νίγηρα. Ωστόσο, δεν υπάρχει επιβεβαίωση της γνησιότητας του καρέ.

Οι υποψίες ότι πρόκειται για στημένη δουλειά του Πριγκόζιν ενισχύονται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι η μοναδική στον λογαριασμό του Σιτγί. Μοναδικός είναι και ο «φίλος» που έχει στο Facebook.

Συνάγεται, λοιπόν, ότι ο Σιτγί δούλεψε για τον Πριγκόζιν, ο οποίος  έχει σοβαρούς λόγους να θορυβεί για να τον προσέξουν. Το θέμα είναι ποιοι και γιατί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ενσταντανέ δεν τραβήχτηκε στις αίθουσες της ρωσοαφρικανικής συνόδου, αλλά στο ξενοδοχείο «Trezzini», ιδιοκτησίας Πριγκόζιν, το οποίο είναι φουλ για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Κατά τη Repubblica, ο «εξόριστος στη Λευκορωσία του δικτάτορα Λουκασένκο» Πριγκόζιν μετακινείται συνεχώς μεταξύ Μινσκ και Μόσχας με το ιδιωτικό αεροπλάνο του. Τον απασχολεί το μέλλον των μπίζνες του στην Αφρική με τη Βάγκνερ. «Εξάλλου, το τι θα γίνει με τα συμβόλαια των μισθοφόρων αποτελεί ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της ρωσοαφρικανικής συνόδου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...