655
Μια μεγάλη φωτογραφία συνόδευε το φέρετρο της Τζέιν Μπίρκιν καθώς οδηγείτο στον τάφο της | REUTERS/Pascal Rossignol

Σταρ και θαυμαστές της Τζέιν Μπίρκιν στο Παρίσι για την κηδεία της

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2023, 13:44
Μια μεγάλη φωτογραφία συνόδευε το φέρετρο της Τζέιν Μπίρκιν καθώς οδηγείτο στον τάφο της
|REUTERS/Pascal Rossignol

Σταρ και θαυμαστές της Τζέιν Μπίρκιν στο Παρίσι για την κηδεία της

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2023, 13:44

Τα τραγούδια της Τζέιν Μπίρκιν αντηχούσαν στην εκκλησία του Σεν Ροτς καθώς μέλη της οικογένειας, διασημότητες και πολιτικοί αποχαιρέτησαν τη σταρ, που γεννήθηκε στο Λονδίνο αλλά έγινε η αγαπημένη Αγγλίδα της Γαλλίας, γράφει στους Times του Λονδίνου ο Ντέιβιντ Τσάζαν ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στο Παρίσι.

Η Μπριζίτ Μακρόν, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, και οι ηθοποιοί Κατρίν Ντενέβ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Καρόλ Μπουκέ και Βανέσα Παραντί ήταν μεταξύ των πενθούντων συγγενών και φίλων στην κηδεία της Τζέιν Μπίρκιν στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου έζησε η σταρ πάνω από πέντε δεκαετίες· εκατοντάδες θαυμαστές της συγκεντρώθηκαν έξω από το νεκροταφείο και παρακολούθησαν την τελετή σε μια μεγάλη οθόνη, ενώ από ηχεία στον δρόμο ακούγονταν  τραγούδια της Μπίρκιν, μεταξύ άλλων τα «Baby Alone in Babylone» και «La Javanaise».

Η Μπριζίτ Μακρόν ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους της Τζέιν Μπίρκιν που παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία στην εκκλησία Σεν Ροτς στο Παρίσι. Στο κέντρο ο αδελφός της, σεναριογράφος και  σκηνοθέτης Αντριου Τίμοθι Μπίρκιν (REUTERS/Pascal Rossignol)

Η Λου Ντουαγιόν, τρίτη κόρη της Τζέιν Μπίρκιν, επίσης τραγουδίστρια, της έκανε το πιο συγκινητικό αφιέρωμα· αφηγήθηκε ανέκδοτα για το μποέμ lifestyle και τους άγριους τρόπους της μητέρας της, προτού πει, με τρεμάμενη φωνή: «Ευχαριστώ μαμά για όλες αυτές τις περιπέτειες. Ευχαριστώ που δεν ήσουν συνηθισμένη, λογική ή πειθήνια». (Η αδελφή τους, φωτογράφος Κέιτ Μπάρι, είχε πεθάνει το 2013)

Η 40χρονη Ντουαγιόν, η οποία μοιάζει εκπληκτικά με τη μητέρα της, είπε ότι η Μπίρκιν τράκαρε με μια μοτοσικλέτα σε έναν τοίχο επειδή την οδήγησε χωρίς να ρωτήσει προηγουμένως πού ήταν τα φρένα. «Διπλωνόσουν από τον πόνο και το γέλιο», είπε η Ντουαγιόν, σαν να απευθυνόταν στη μητέρα της.

Οι αδελφές Σαρλότ Γκενσμούρ και Λου Ντουαγιόν ανάμεσα στα παιδιά της Σαρλότ, Μπεν Ατάλ και Αλίς Ατάλ, και τον γιο της Λου, Μάρλοου Τζακ Τάιγκερ Μίτσελ (REUTERS/Pascal Rossignol)

Ακόμη εντελώς απρόσεκτη, η Μπίρκιν πέταξε ένα διαμάντι επειδή είχε ξεχάσει ότι το είχε βάλει σε ένα χάρτινο κουτί στο σπίτι τους στη Βρετάνη, είπε η Ντουαγιόν: «Το βρήκαμε όταν επιστρέψαμε χρόνια αργότερα, γιατί είχες ξεχάσει να αδειάσεις τους κάδους».

Η Λου Ντουαγιόν και η αδερφή της, Σαρλότ Γκενσμπούρ, 52 ετών, επίσης τραγουδίστρια και ηθοποιός, βοήθησαν να μεταφερθεί το φέρετρο στην εκκλησία. Η Γκενσμπούρ μίλησε για την συχνά θυελλώδη σχέση της μητέρας της με τον τραγουδιστή και συνθέτη Σερζ Γκενσμπούρ: «Ευχαριστώ τον πατέρα μου που αγάπησε τόσο πολύ τη μητέρα μου και τη μητέρα μου που αγάπησε τόσο πολύ τον πατέρα μου», είπε.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ιβάν Ατάλ, η σύντροφός του Σαρλότ Γκενσμπούρ και πίσω τους ο γιος τους Μπεν Ατάλ φεύγουν από την εκκλησία υπό το βλέμμα της αιδεσιμότατης Αλισον Λαμπ (REUTERS/Pascal Rossignol)

Στην κηδεία χοροστάτησε η αιδεσιμότατη Αλισον Λαμπ μιλώντας γαλλικά με αγγλική προφορά, θυμίζοντας σε πολλούς πενθούντες την προφορά της Μπίρκιν. Η παρουσία τόσων πολλών δημοσίων προσώπων «λέει πολλά για το τι σήμαινε η Τζέιν Μπίρκιν για τη Γαλλία», είπε η ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας, και πρόσθεσε: «Το να αγαπάς μια χώρα σημαίνει να μπορείς να αγαπάς πολλές».

Η Τζέιν Μπίρκιν πέθανε στο σπίτι της στο Παρίσι στις 16 Ιουλίου σε ηλικία 76 ετών από λευχαιμία.

Η Ζακλίν Γκενσμπούρ αδελφή του Σερζ Γκενσμπούρ στην κηδεία της Τζέιν Μπίρκιν (REUTERS/Pascal Rossignol)
Η ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ παρέστη στην κηδεία συνοδευόμενη από τον μουσικό και τραγουδιστή Μπεντζαμίν Μπιολέ (REUTERS/Pascal Rossignol)
Οι Λου Ντουαγιόν και Σαρλότ Γκενσμπούρ συνοδεύουν το φέρετρο τη μητέρας τους (REUTERS/Pascal Rossignol)
Οι ηθοποιοί Καρόλ Μπουκέ και Μαϊγουέν Λε Μπεσκό ανάμεσα στους μουσικούς Ματιέ Σεντίντ και και Ετιέν Νταό και πίσω τους ο ηθοποιός Χοσέ Γκαρσία στην κηδεία της Τζέιν Μπίρκιν (REUTERS/Pascal Rossignol)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...