230
Φωτογραφία από τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιά στο Διακοπτό Αχαΐας | SOOC

Στη φυλακή ο 30χρονος πυρομανής της Μεσσηνίας – Δύο συλλήψεις στην Κεφαλονιά, εννέα συνολικά σε 10 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 17:11
Φωτογραφία από τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιά στο Διακοπτό Αχαΐας
|SOOC

Στη φυλακή ο 30χρονος πυρομανής της Μεσσηνίας – Δύο συλλήψεις στην Κεφαλονιά, εννέα συνολικά σε 10 ημέρες

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 17:11

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 30χρονος πυρομανής από το Χαρακοπιό Μεσσηνίας που έβαζε φωτιες για να… «απολαμβάνει» την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα να κάνουν ρίψεις νερού.

Παρά την αρχική ομολογία του για τουλάχιστον τρεις εμπρησμούς σε δασικές εκτάσεις στην Υάμεια και την Χρυσοκελλαριά, κατά την πεντάωρη απολογία του ο 30χρονος που κατά δήλωσή του έβαζε φωτιές επειδή τον εξίταρε να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν, φέρεται να άλλαξε γραμμή και να αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στις φυλακές.

Αλλες δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια έγιναν εν τω μεταξύ στην Κεφαλονιά.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, δύο άνδρες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε χαμηλή βλάστηση εντός οικοπεδικού χώρου στον οικισμό των Χελμάτων, του δήμου Αργοστολίου.

Πέρα από τη σύλληψη σε βάρος τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open,  το τελευταίο δεκαήμερο έχουν συλληφθεί συνολικά εννέα άτομα με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Οι συλλήψεις έχουν γίνει σε Βοιωτία, Μεσσηνία, Κρήτη, Γορτυνία, Ακραδία και Κερατσίνι, όπου γυναίκα πιάστηκε να έχει βάλει φωτιά σε βαρέλι για να κάψει ξύλα και σκουπίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...