431
Το σημείωμα του 13χρονου κοριτσιού εντόπισε διερχόμενος οδηγός, που κάλεσε την αστυνομία | US DEPARTMENT OF JUSTICE

13χρονη στο Τέξας, θύμα απαγωγής και βιασμού, σώζεται χάρη σε σημείωμά της

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 20:35
Το σημείωμα του 13χρονου κοριτσιού εντόπισε διερχόμενος οδηγός, που κάλεσε την αστυνομία
|US DEPARTMENT OF JUSTICE

13χρονη στο Τέξας, θύμα απαγωγής και βιασμού, σώζεται χάρη σε σημείωμά της

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 20:35

Σχεδόν κινηματογραφική ήταν η διάσωση μια 13χρονης στο Τέξας των ΗΠΑ. Την απήγαγαν και την οδήγησαν περισσότερα από 1.600 χιλιόμετρα από το σπίτι της στο Τέξας, προς την Καλιφόρνια, όπου και σώθηκε, αφού ένας περαστικός εντόπισε ένα κομμάτι χαρτί, στο οποίο είχε γράψει «Βοηθήστε με».

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ο 61χρονος Στίβεν Ρόμπερτ Σαμπλάν κατηγορήθηκε για την απαγωγή του παιδιού και για μεταφορά ανηλίκου με σκοπό να συμμετάσχει σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα.

Το κορίτσι έφυγε από το σπίτι του στο Σαν Αντόνιο στις 6 Ιουλίου, χωρίς να το πει στους γονείς της. Φαίνεται πως πρόθεσή της ήταν να συναντηθεί με μια πρώην συμμαθήτριά της, η οποία έφυγε για να ζήσει στην Αυστραλία πριν από ένα χρόνο. Βρισκόταν σε μια στάση λεωφορείου, όταν ο Σαμπλάν φέρεται πως έφερε το αυτοκίνητό του κοντά της, της έδειξε ένα όπλο και είπε: «Αν δεν μπεις στο αυτοκίνητο μαζί μου, θα σου κάνω κακό».

Το κορίτσι λέει ότι στη διάρκεια του ταξιδιού είπε στον Σαμπλάν για τη φίλη της. Εκείνος υποσχέθηκε ότι θα την οδηγούσε σε ένα κρουαζιερόπλοιο με το οποίο θα ταξίδευε στην Αυστραλία, αλλά ότι θα έπρεπε πρώτα να κάνει κάτι για αυτόν. Στη συνέχεια σταμάτησε το αυτοκίνητο και της επιτέθηκε σεξουαλικά, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Τις επόμενες δύο ημέρες την οδήγησε από το Τέξας μέσω του Νέου Μεξικού, της Αριζόνας και τελικά στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Εικάζεται ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Μετά από τρεις ημέρες σταμάτησαν στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όπου ο Σαμπλάν βγήκε από το αυτοκίνητο και το κορίτσι άρπαξε την ευκαιρία να γράψει το μήνυμα σε ένα κομμάτι χαρτί και να το κολλήσει στο τζάμι του αυτοκινήτου. Ενας περαστικός είδε το σημείωμα και κάλεσε την αστυνομία.

Οταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, είδαν τον Σαμπλάν να πλησιάζει το αυτοκίνητο και στη συνέχεια την κοπέλα, που λέγεται ότι τους είπε σιωπηλά «βοήθεια». Σε έλεγχο στο όχημα εντοπίστηκαν ένα αεροβόλο όπλο, ένα μαχαίρι και χειροπέδες. Οι ντετέκτιβ εντόπισαν επίσης ένα ψεύτικο όπλο, αντίγραφο ενός ημιαυτόματου πιστολιού.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Λονγκ Μπιτς είπε ότι βρήκε το κορίτσι σε κατάσταση σύγχυσης. «Μέσα από τις γρήγορες ενέργειες ενός καλού Σαμαρείτη να καλέσει βοήθεια έκτακτης ανάγκης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να σώσουν με ασφάλεια ένα θύμα απαγωγής εκτός πολιτείας, και να συλλάβουν τον ύποπτο», αναφέρει η δήλωση.

«Ο Στίβεν Ρόμπερτ Σαμπλάν, ένας 61χρονος κάτοικος του Κλέμπερν του Τέξας, κρατήθηκε για απαγωγή, και για πρόστυχες και άσεμνες πράξεις με ένα παιδί», καταλήγει η ανακοίνωση. Πιστεύεται ότι ο Σαμπλάν είχε ξεφύγει από την αστυνομία στο παρελθόν, αφού κατηγορήθηκε για διάρρηξη. Θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου για την απαγωγή του κοριτσιού, στις 31 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...