299
Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στο Ασληπιείο | Τwitter

Kόλαση φωτιάς στη Ρόδο: Εκκενώνονται Γεννάδι και Βάτι – Κάηκαν περιουσίες στο Ασκληπιείο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 12:42
Οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στο Ασληπιείο
|Τwitter

Kόλαση φωτιάς στη Ρόδο: Εκκενώνονται Γεννάδι και Βάτι – Κάηκαν περιουσίες στο Ασκληπιείο

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 12:42

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη Ρόδο, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αντιμέτωπες με νέες μεγάλες αναζωπυρώσεις στο Ασκληπιείο και στα χωριά Γεννάδι και Βάτι, για τα οποία ήδη εκδόθηκε ειδοποίηση εκκένωσης μέσω του 112.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Γεννάδι και Βατί εκκενώστε τώρα προς Κιοτάρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», ήταν η οδηγία που δόθηκε, λίγο μετά τις 11.00, την ώρα που οι φλόγες απειλούσαν τα πρώτα σπίτια στο Ασκληπιείο (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία έχουν καεί – φωτ. κάτω).

 

«Κλαίμε και δεν πιστεύουμε αυτό που αντικρίζουμε και παρακολουθούμε. Να γίνεται δηλαδή το χωριό μας στάχτη μπροστά στα μάτια μας και εμείς να μη μπορούμε να βοηθήσουμε. Η φωτιά μπήκε από την περιοχή Κουναράς και καίει τα σπίτια και τις περιουσίες μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι απομακρύνθηκαν όλοι οι συγχωριανοί μας έγκαιρα. Περιμέναμε να γίνει ρίψη από αεροπλάνα με το πρώτο φως της ημέρας η οποία δυστυχώς δεν έγινε», δήλωσε στην εφημερίδα Ροδιακή» ο πρώην κοινοτάρχης Ασκληπειού και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Δημήτρης Ζαννετούλης.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και προσευχόμαστε να μην υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες» κατέληξε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το μεσημέρι της Δευτέρας, η φωτά έχει περάσει από το Ασκληπιείο και κινείται νότια προς Κιοτάρι και Γεννάδι.

Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες -και με χωματουργικές εργασίες- προκειμένου να ανακοπεί το μέτωπο στο δυτικό ρέμα από το Κιοτάρι.

Αναζωπυρώσεις εν τω μεταξύ υπάρχουν και σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως ανάμεσα σε Λάερμα, Απόλλωνα και Πλατάνια, με διάσπαρτες εστίες και στα ανατολικά προς Μάλωνα και Μασάρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...