317
Στάχτη μέχρι την άμμο στο Κιοτάρι Ρόδου | INTIMEnews

«Εργο εμπρηστών» οι φωτιές σε Ρόδο και Κέρκυρα;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 10:46
Στάχτη μέχρι την άμμο στο Κιοτάρι Ρόδου
|INTIMEnews

«Εργο εμπρηστών» οι φωτιές σε Ρόδο και Κέρκυρα;

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2023, 10:46

Μέρα με τη μέρα φουντώνουν οι φήμες και οι καταγγελίες για σχέδιο εμπρησμού στη Ρόδο. Ηδη εξετάζεται ως ύποπτη η παρουσία δύο αλλοδαπών που επέβαιναν σε μηχανάκι  στην περιοχή Λάρδος, ενώ πληθαίνουν οι αναφορές κατοίκων για ύποπτες κινήσεις ατόμων με μηχανάκια, εκρήξεις και ήχους που μοιάζουν με γκαζάκια να σφυρίζουν.

Στο φως της δημοσιότητας, μάλιστα,  έφερε η ΕΡΤ βίντεο εθελοντή το οποίο φέρεται να δείχνει εμπρησμό στον Λάρδο, όχι μακριά από τα μέτωπα που ήταν ήδη σε εξέλιξη στην περιοχή.

 

Οταν κάτοικοι που τους αντιλήφθηκαν, τους ρώτησαν τι δουλειά είχαν στην περιοχή, εκείνοι απάντησαν ότι είχαν πάει να δουν τη φωτιά. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και οι δυο αλλοδαποί προσήχθησαν.

Εν τω μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες το Σάββατο ως ύποπτοι εμπρησμού.

 

Το ενδεχόμενο η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο να έχει προέλθει από εμπρησμό,  σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός στην εκπομπή του OPEN, «Τώρα Μαζί» το πρωί της Κυριακής.

«Δεν υποτιμήσαμε την πυρκαγιά, γνωρίζουμε το νησί της Ρόδου που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα πευκοδάση, όπως είναι οι Στεφανιές. Γνωρίζαμε πως η καύσιμη ύλη έχει ξεραθεί και ότι ξεκινάει εκεί είναι επικίνδυνο», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στη συνέχεια για ενδείξεις εμπρησμού:

«Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις (για εμπρησμό) αλλά υπάρχει η αρχή της μυστικότητας. Το ανακριτικό τμήμα έχει ενισχυθεί προκειμένου να διαλευκανθεί όλο αυτό. Μας προβληματίζει το ότι ενώ ο άνεμος κινούνταν βορειοδυτικά ξαφνικά είχαμε κηλιδώσεις στο πίσω μέρος του μετώπου».

Ωστόσο, ο κ. Αρτοποιός τόνισε πως όλα αυτά εξετάζονται από την αρμόδια αρχή, η οποίοι ερευνά τα στοιχεία και λαμβάνει καταθέσεις. «Έχει ενισχυθεί το κλιμάκιο που ήταν στη Ρόδο για να υπάρχουν περισσότερο προανακριτικοί υπάλληλοι».

Οι προανακριτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος συλλέγουν υλικό και μαρτυρίες προκειμένου να εξακριβωθεί αν οι  φωτιές που κατέστρεψαν χιλιάδες εκτάσεις και περιουσίες έχουν μπει από ανθρώπινο χέρι.

Εμπρησμός και στην Κέρκυρα;

 Και στο Νησί των Φαιάκων, όμως, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, έκανε ανοικτά λόγο για εμπρησμό, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...