178
Ο Ταγίπ Ερντογάν κατεβαίνει από το αεροσκάφος του και δίπλα του βρίσκεται ο Ερσίν Τατάρ, ο ηγέτης του ψευδοκράτους | Twitter/Anadolu

Φιέστα Ερντογάν στο νέο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2023, 15:26
Ο Ταγίπ Ερντογάν κατεβαίνει από το αεροσκάφος του και δίπλα του βρίσκεται ο Ερσίν Τατάρ, ο ηγέτης του ψευδοκράτους
|Twitter/Anadolu

Φιέστα Ερντογάν στο νέο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα της Κύπρου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2023, 15:26

Στο αεροδρόμιο της Τύμπου προσγειώθηκε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το μεσημέρι της Πέμπτης το αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν προερχόμενο απευθείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Ο τούρκος πρόεδρος επισκέπτεται τα κατεχόμενα λόγω της μαύρης επετείου για τη συμπλήρωση 49 ετών από την τουρκική εισβολή.

Κατά την άφιξή του, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν έκανε μια σύντομη ομιλία στα «εγκαίνια» του αεροδρομίου, το οποίο χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο στο νησί» και σημείωσε ότι «δεν είναι μακριά η ημέρα που θα είναι γεμάτο με διεθνείς πτήσεις και επιβάτες».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία έχει προτείνει τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, «κάτι που δεν προχώρησε».

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημείωσαν ότι η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι η απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα κατεχόμενα ίσως ανοίξει τον δρόμο για απευθείας πτήσεις και από άλλες χώρες, όπως τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν.

Ο τούρκος πρόεδρος αναμένεται να παραστεί στις σχετικές τελετές στα κατεχόμενα και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...