383
Τα πλαστικά δοχεία λιπαντικών αυτοκινήτου δεσπόζουν στον κάδο δεξιά αλλά και καταγής... | Protagon

Μια πόλη είναι άξια των σκουπιδιών της 

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2023, 11:01
Τα πλαστικά δοχεία λιπαντικών αυτοκινήτου δεσπόζουν στον κάδο δεξιά αλλά και καταγής...
|Protagon

Μια πόλη είναι άξια των σκουπιδιών της 

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2023, 11:01

Εσείς τρώτε λάδια μηχανής; 

Τι; Σας ξενίζει η ερώτηση; 

Τότε πώς θα σας φαινόταν αν βλέπατε στους κάδους των οικιακών απορριμμάτων της γειτονιάς σας, πεταμένα πλαστικά δοχεία λιπαντικών αυτοκινήτου;

Να τα καταναλώνουν οι γείτονές σας; 

Α! Να είναι του συνεργείου αυτοκινήτων που λειτουργεί ακριβώς δίπλα; Λέτε;

19 Ιουλίου 2023. Την ώρα που η Δυτική Αττική φλεγόταν και που όλοι μιλάμε για την κλιματική κρίση και τις ευθύνες και υποχρεώσεις των Δήμων στους οικισμούς, σε κάδους οικιακών απορριμμάτων της Κηφισιάς (συμβολή οδού Τατοΐου με κάθετη οδό) είναι πεταμένα πλαστικά μπουκάλια από λάδι μηχανής. Μερικά από αυτά κοσμούν και τον χώρο γύρω από τους κάδους.

Τα λες και τοξικά απόβλητα. 

Και τώρα; Το απορριμματοφόρο του Δήμου Κηφισιάς θα περάσει, θα αδειάσει τους κάδους και θα πάει στον ΧΥΤΑ Φυλής. Και θα τα ρίξει. 

Τι ωραία. Κάτω από το χαλάκι.

Και μετά αυτά τα πλαστικά μπουκάλια από λάδια μηχανής θα θαφτούν στο έδαφος μαζί με τα οργανικά απορρίμματα. Και θα περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα.

Αρα μπορεί να μην τρώτε τώρα λάδια μηχανής, όμως στο μέλλον θα το κάνετε. 

Κι ένα πιο κοντινό πλάνο…

Τι θα έπρεπε να γίνει;

Το απορριμματοφόρο του Δήμου Κηφισιάς να μην παραλάβει τους οικιακούς κάδους με τα λιπαντικά αυτοκινήτου. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς θα έπρεπε να ενημερώσουν άμεσα τους επόπτες καθαριότητας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. 

Και να διερευνηθεί γιατί βρέθηκαν λιπαντικά αυτοκινήτου σε κάδους οικιακών απορριμμάτων, μια και ακριβώς δίπλα τους λειτουργεί συνεργείο αυτοκινήτων. 

Να διερευνηθεί επίσης – και από την Περιφέρεια Αττικής – αν το συνεργείο διαθέτει ειδικούς κάδους για να εναποθέτει τα (τοξικά) απόβλητά του. Γιατί αν δεν διαθέτει, πώς λειτουργεί;

Αυτά θα έπρεπε να συμβούν σε μια ευνομούμενη πόλη, η οποία εισπράττει αξιόλογα δημοτικά τέλη από τους κατοίκους της. Μια πόλη που θέλει να λέγεται «στολίδι» και φέρει ιστορία ως παραθεριστικό κέντρο της αστικής τάξης από τα τέλη του 19ου αιώνα, χάρη στην ομορφιά και το φυσικό της περιβάλλον. 

Μια πόλη που έχει βραβευτεί ως «έξυπνη».

Αλλά τα «έξυπνα πουλιά από τη μύτη πιάνονται».

Κι εδώ η μύτη τους βούτηξε μέσα σε λάδια μηχανής.

Μια πόλη είναι άξια των σκουπιδιών της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...