506
Ο συλληφθείς ως ένοχος τριών δολοφονιών ιεροδούλων σε φωτογραφία που δημοσιοποίησε η αστυνομία | Suffolk County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

ΗΠΑ: Συνελήφθη πολίτης «υπεράνω υποψίας» για τρεις φόνους στο Λονγκ Αϊλαντ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 16:49
Ο συλληφθείς ως ένοχος τριών δολοφονιών ιεροδούλων σε φωτογραφία που δημοσιοποίησε η αστυνομία
|Suffolk County Sheriff's Office/Handout via REUTERS

ΗΠΑ: Συνελήφθη πολίτης «υπεράνω υποψίας» για τρεις φόνους στο Λονγκ Αϊλαντ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 16:49

Μεταξύ 2010 και 2011, 11 πτώματα εντοπίστηκαν στην παραλία Γκίλγκο Μπιτς, απέχουσα 50 λεπτά της ώρας από το Μανχάταν. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη. Από τη στιγμή της ανεύρεσής τους, όμως, είχε ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του φονιά, το οποίο την περασμένη εβδομάδα απέδωσε καρπούς.

Η σύλληψη του 59χρονου αρχιτέκτονα Ρεξ Χόιερμαν έλυσε εν μέρει το μυστήριο του «κατά συρροήν δολοφόνου του Λονγκ Αϊλαντ». Και αυτό διότι ο συλληφθείς κατηγορήθηκε μόνο για τρεις από τους 11 φόνους.

Οι σκοτωμένοι στην παραλία του Λονγκ Αϊλαντ ήταν εννιά νεαρές γυναίκες, ιερόδουλες, ένας άνδρας και ένα κοριτσάκι. Κατά τη δικογραφία, ο αρχιτέκτων του Μανχάταν βαρύνεται με τους φόνους τριών γυναικών και είναι ύποπτος για τον φόνο και τέταρτης γυναίκας, όμως οι αστυνομικοί θεωρούν απίθανο να ευθύνεται για όλους, και τους 11, φόνους. Η Corriere della Sera ανέπτυξε εκτενώς το ρεπορτάζ, αφού συνιστά δυνατή ιστορία μυστηρίου.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον Δεκέμβριο του 2010, όταν βρέθηκε το πρώτο πτώμα στην άμμο. Ηταν μιας εξαφανισμένης από καιρό πόρνης. Οι αστυνομικοί «χτένισαν» όλη την ακτή και μετά από λίγες ώρες ανακάλυψαν τα λείψανα άλλων τριών γυναικών. Δεν βρήκαν αμέσως το πέμπτο πτώμα, όμως η ίδια η παραλία το αποκάλυψε ύστερα από μερικούς μήνες. Και αυτή η γυναίκα ήταν εξαφανισμένη από καιρό. Κατόπιν, αλλεπάλληλα, εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα έξι πτώματα.

Η ανατριχιαστική υπόθεση τρομοκράτησε τους κατοίκους της περιοχής, προσέλκυσε την προσοχή των media, μάλιστα δελέασε και το Netflix να προβάλει το 2020 μια ταινία με τον τίτλο «Lost Girls» και σαφείς αναφορές στα πτώματα του Λονγκ Αϊλαντ. Η αστυνομία και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ουδέποτε εγκατέλειψαν την υπόθεση, την οποία «πάλευαν» επί μία δεκαετία, αναζητώντας τον «κατά συρροήν δολοφόνο». Φως έριξε στο σκοτάδι η παρακολούθηση του Χόιερμαν και η συγκρότηση νέας ερευνητικής ομάδας τον Μάρτιο του 2022.

Απεδείχθη ότι ο συλληφθείς είχε επικοινωνία με μερικά από τα θύματα μέσω φτηνών κινητών τηλεφώνων. Κατά τα άλλα ήταν τύπος και υπογραμμός στη ρουτίνα του, καθώς κυστουμαρισμένος ακολουθούσε καθημερινώς και απαρέγκλιτα τη διαδρομή σπίτι-δουλειά-σπίτι, χωρίς να κινεί υποψίες στους γείτονες. Οικογενειάρχης έντιμος, με σύζυγο και θετό γιο. Το DNA του, ωστόσο, τον πρόδωσε, καθώς εντοπίστηκε σε κάποιο θύμα του και στους μουσαμάδες με τους οποίους τύλιγε τα πτώματα.

Κάθε άλλο παρά τον βοήθησε, επίσης, το ενδιαφέρον που επέδειξε στο web αναζητώντας πληροφορίες για τις δολοφονίες. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαίωσε τις υποψίες των διωκτικών αρχών. «Ο Ρεξ Χόιερμαν είναι ένας δαίμονας που κυκλοφορεί ανάμεσά μας, ένα αρπακτικό που καταστρέφει οικογένειες» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο Χόιερμαν ζούσε σε ένα σπίτι πολύ κοντά στην παραλία των πτωμάτων. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν άδειες για 92 όπλα (εκδοθείσες από αστυνομικές υπηρεσίες, βέβαια), ενώ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ανακάλυψαν εικόνες παιδικής πορνογραφίας και περίεργες αναζητήσεις στο web, σαδιστικής φύσεως, όπως ανακοίνωσαν.

Την περασμένη Παρασκευή ο Χόιερμαν οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στο δικαστήριο και δήλωσε αθώος. Ο δικαστής έκρινε ότι η φύση των εγκλημάτων δεν δικαιολογεί καμία εγγύηση προσωρινής απελευθέρωσης μέχρι τη δικάσιμο.

Οι συγγενείς των δολοφονημένων δηλώνουν ικανοποίηση για τη σύλληψη, ωστόσο γνωρίζουν ότι οκτώ πτώματα περιμένουν ακόμη την ταυτοποίηση του δολοφόνου. Συνεπώς, από αστυνομικής πλευράς η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...