447
| Creative Protagon / Reuters

Αυτός δεν είναι γιος και ανιψιός των Κένεντι

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 16:17
|Creative Protagon / Reuters

Αυτός δεν είναι γιος και ανιψιός των Κένεντι

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2023, 16:17

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, γιος του δολοφονηθέντος υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι και ανηψιός του επίσης δολοφονηθέντος προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, κάνει έξαλλη την οικογένειά του (και όχι μόνο…)  με ρατσιστικά σχόλια για τον κορονοϊό.

Ο Τζούνιορ πιστεύει, όπως ο ίδιος είπε, ότι η Covid-19 ήταν ανθρώπινο δημιούργημα και είχε ως στόχο συγκεκριμένες εθνικές μειονότητες. Μέλη της διάσημης και ιστορικής οικογένειάς του, αντέδρασαν σε αυτές τις δηλώσεις, όπως άλλωστε και ο Λευκός Οίκος.

Ο πρώην δικηγόρος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια πρόσφατου δείπνου στη Νέα Υόρκη, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «ο ιός δημιουργήθηκε για να επιτίθεται στους καυκάσιους (λευκούς) και στους μαύρους». Ο ίδιος υπονόησε ότι η Κίνα κατασκευάζει ιούς ως βιολογικά όπλα. Τα σχόλιά του αυτά βιντεοσκοπήθηκαν και δημοσιεύθηκαν στη New York Post της Κυριακής 16 Ιουλίου, προκαλώντας αντιδράσεις και κατηγορίες για ρατσισμό και αντισημιτισμό.

«Η Covid-19 επιτίθεται σε συγκεκριμένες φυλές δυσανάλογα», είπε ο Κένεντι. «Μεγαλύτερη ανοσία έχουν οι Εβραίοι Ασκενάζι και οι Κινέζοι». Στην ενημέρωση του Τύπου, τη Δευτέρα το απόγευμα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ αποκήρυξε τα σχόλια: «Οι εικασίες που ακούγονται στο βίντεο είναι ψευδείς. Πρόκειται για κακοήθειες», είπε. «Θέτουν τους αμερικανούς συμπολίτες μας σε κίνδυνο, όπως όλες οι ρατσιστικές και αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας. Είναι μία επίθεση στους συμπολίτες μας. Γι αυτό είναι σημαντικό να τις καταδικάσουμε».

Οι συγγενείς του Κένεντι συμμερίζονται τις απόψεις του Λευκού Οίκου και το δήλωσαν στα social media, σύμφωνα με τον Guardian. «Καταδικάζω ΑΠΟΛΥΤΑ τα άθλια και ψευδή σχόλια του αδελφού μου για την κατασκευή της Covid με εθνικά κριτήρια», έγραψε η αδελφή του, Κέρι Κένεντι, επικεφαλής του Ιδρύματος Robert F Kennedy για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Οι δηλώσεις του δεν ανταναλκούν αυτά που πιστεύω εγώ αλλά ούτε και όσα εκπροσωπεί το Ιδρυμα Robert F Kennedy. Εχουμε περισσότερα από 50 χρόνια πίσω μας, στα οποία προστατεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και στεκόμαστε ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις».

Στην ίδια γραμμή ήταν και τα σχόλια του Δημοκρατικού πρώην μέλους του Κογκρέσου για την πολιτεία της Μασαχουσέτης, Τζο Κένεντι Γ’, ανιψιού του Ρόμπερτ. «Τα σχόλια του θείου μου είναι επιβλαβή και λανθασμένα. Καταδικάζω απερίφραστα όσα είπε», έγραψε στο Twitter.

Ο ίδιος ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα είπε, με μια επιστολή που εστάλη τη Δευτέρα στον Guardian: «Δεν είπα ποτέ ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε για να γλιτώσουν οι Εβραίοι και δεν υποστηρίζω καθόλου μια τέτοια φριχτή θεωρία συνωμοσίας», έγραψε, λέγοντας ότι ο δημοσιογράφος της New York Post, Τζον Λέβιν «εκμεταλλεύθηκε μια προσωπική συζήτηση για να τον δυσφημίσει».

Ο Κένεντι είναι αντιεμβολιαστής, στο παρελθόν έχει υποστηρίξει αρκετές θεωρίες συνωμοσίας και τον περασμένο Ιούνιο είχε πει ότι «κουβεντάζει με νεκρούς ανθρώπους», μια δήλωση την οποία επίσης ανασκεύασε αργότερα.

Σχόλια σαν αυτό, ή το πρόσφατο για τον κορονοϊό, έχουν στρέψει μεγάλο μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος εναντίον του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...