297
Μόσχα, 17 Ιουλίου. Σκηνή από την τηλεσύσκεψη του Πούτιν με τους επιτελείς του για τη γέφυρα της Κριμαίας | Sputnik/Alexander Kazakov/Kremlin via REUTERS

Πούτιν για τη γέφυρα της Κριμαίας: «Θα απαντήσουμε στην τρομοκρατική ενέργεια»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2023, 22:10
Μόσχα, 17 Ιουλίου. Σκηνή από την τηλεσύσκεψη του Πούτιν με τους επιτελείς του για τη γέφυρα της Κριμαίας
|Sputnik/Alexander Kazakov/Kremlin via REUTERS

Πούτιν για τη γέφυρα της Κριμαίας: «Θα απαντήσουμε στην τρομοκρατική ενέργεια»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2023, 22:10

Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουλίου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη γέφυρα της Κριμαίας που υπέστη σοβαρές ζημιές από την καινούργια επίθεση εναντίον της. Ο Πούτιν επέρριψε την ευθύνη για τη συγκεκριμένη «τρομοκρατική ενέργεια», όπως είπε, στην κυβέρνηση του Κιέβου και δεσμεύθηκε «να απαντήσει».

«Καθώς αυτή είναι η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας, αναμένω συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας αυτής της σημαντικής, στρατηγικής σημασίας υποδομής» είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής τηλεσύσκεψης η οποία μεταδόθηκε και από τη ρωσική τηλεόραση.

Εδωσε και την πληροφορία ότι οι δύο Ρώσοι που σκοτώθηκαν την ώρα των εκρήξεων ταξίδευαν με την κόρη τους από το Μπλέγκοροντ προς την χερσόνησο. Το ορφανό πλέον κορίτσι έχει τραυματιστεί. Και στο σημείο αυτό ο Πούτιν μίλησε για τα αντίποινα.

«Βεβαίως και θα υπάρξει απάντηση από τη Ρωσία. Το υπουργείο Αμυνας ετοιμάζει τις ενδεδειγμένες προτάσεις. Αυτό που συνέβη είναι μία νέα τρομοκρατική ενέργεια από το καθεστώς του Κιέβου». Οι αξιωματούχοι του τού υποσχέθηκαν ότι η γέφυρα θα είναι πλήρως επισκευασμένη μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Οι ζημιές αφορούν κυρίως το οδόστρωμα και όχι τους πυλώνες της κατασκευής.

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, πάντως, η οδική κυκλοφορία θα ξαναρχίσει, αλλά μόνο προς τη μία κατεύθυνση του δρόμου. Προσέθεσαν, δε, ότι η σιδηροδρομική γέφυρα δεν υπέστη ζημιές από την επίθεση. Οπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακορείο, ο Πούτιν είπε ότι «η επίθεση ήταν βάναυση και παράλογη, καθώς η γέφυρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί επί μήνες για τον εφοδιασμό ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία».

Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη για την επίθεση στη γέφυρα, ακριβώς όπως είχε πράξει και μετά την πρώτη επίθεση εναντίον της. Ωστόσο «πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών SBU είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και οι ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την επίθεση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...