303
Ο Ρούντι Τζουλιάνι υπακούει αυθορμήτως στο αθάνατο δελφικό παράγγελμα «ο σώζων ευατόν σωθήτω» | REUTERS/Leah Millis/File Photo

Και ο Ρούντι Τζουλιάνι κατέθεσε εναντίον του Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2023, 19:39
Ο Ρούντι Τζουλιάνι υπακούει αυθορμήτως στο αθάνατο δελφικό παράγγελμα «ο σώζων ευατόν σωθήτω»
|REUTERS/Leah Millis/File Photo

Και ο Ρούντι Τζουλιάνι κατέθεσε εναντίον του Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2023, 19:39

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, κάποτε δήμαρχος Νέας Υόρκης και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, υπήρξε μέγας υποστηρικτής και διακινητής της θεωρίας ότι ο Τζο Μπάιντεν έκλεψε τις τελευταίες αμερικανικές προεδρικές εκλογές με μαζική νοθεία. Ωστόσο, σήμερα βρίσκεται ο ίδιος στο στόχαστρο δικαστών που ερευνούν την προσπάθεια αμφισβήτησης της εκλογικής εγκυρότητας.

Στην πολιτεία Τζόρτζια τον έχουν μηνύσει δύο άτομα που είχαν σχέση με την εκλογική διαδικασία, έτσι ο Τζουλιάνι εκλήθη για κατάθεση και αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εξαπέλυσε τις κατηγορίες του χωρίς να επαληθεύσει την εγκυρότητά τους. Είπε επί λέξει: «Επανέλαβα ό,τι μου είπαν». Δηλαδή κάρφωσε ως υποβολέα των ψευδών τον Τραμπ, τον άνθρωπο που επινόησε την τακτική της άνευ αποδείξεων καταγγελίας.

Ο Τραμπ, έγραψε η Corriere della Sera, μάλλον θα εισπράξει και τρίτο κατηγορητήριο από τη Γεωργία, επειδή προσπάθησε να πείσει τους ντόπιους αξιωματούχους να του «βρουν» τις 11.780 ψήφους που χρειαζόταν για να ξεπεράσει τον Μπάιντεν. Στην Ουάσινγκτον, πάντως, ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ εργάζεται στις υποθέσεις των διαβαθμισμένων εγγράφων και της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Και τότε, στα γεγονότα της εισβολής, ο Τζουλιάνι είχε παίξει κεντρικό ρόλο. Πριν από λίγες ημέρες, αυτός ο αμφιλεγόμενος άνδρας που υπήρξε ο εκτελεστής των πιο αδίστακτων στρατηγικών του Τραμπ, έδωσε οικειοθελώς δίωρη κατάθεση στον Σμιθ, αφού ούτως ή άλλως ο ειδικός εισαγγελέας καλεί όλους τους πρώην συνεργάτες του Τραμπ.

Η αυθόρμητη προσέλευση του Τζουλιάνι θορύβησε την ομάδα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο, διότι στο αμερικανικό δικαστικό σύστημα ο εισαγγελέας δύναται να χορηγεί ασυλία στον μάρτυρα για εγκλήματα που παραδέχθηκε κατά την κατάθεσή του. Βέβαια, οι συνήγοροι του Τζουλιάνι ισχυρίζονται ότι ο πελάτης τους δεν έχει αποκαλύψει τίποτα επιζήμιο για τον Τραμπ, όμως οι Ρεπουμπλικανοί αμφιβάλλουν.

Ξέρουν ότι ο Τζουλιάνι είναι ηλικιωμένος, ευάλωτος, πολιορκείται από νομικές διαδικασίες που τον αγγίζουν και ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως δεν προστατεύεται πλέον από το σύστημα εξουσίας του Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...