239
Η στιγμή της έκρηξης | ΥouTube/Μega

Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκρηξη στην Τεκτονική Στοά

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2023, 09:29
Η στιγμή της έκρηξης
|ΥouTube/Μega

Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκρηξη στην Τεκτονική Στοά

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2023, 09:29

Βίντεο-ντοκουμέντο από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Τεκτονική Στοά, στη συμβολή της Αχαρνών με τη Σουρμελή, έδωσε στη δημοσιότητα το Mega.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στις 6.30 το πρωί, άγνωστος τηλεφώνησε στο 112 και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην οδό Σουρμελή 2, χωρίς να αναφέρει ώρα έκρηξης. Αμέσως, αποκλείστηκε η περιοχή από την αστυνομία και πράγματι –λίγη ώρα αργότερα– σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία δεν υπήρξε τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, κυρίως μαύρισμα της τοιχοποιίας εξωτερικά του κτιρίου.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε και δεύτερος μηχανισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι ήταν πολύ μικρής ισχύος, αποτελούνταν από κροτίδες, μεταλλικά δοχεία με εύφλεκτο υγρό και άλλα υλικά σε μια πρόχειρη συνδεσμολογία. Ο  δεύτερος μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, είχε τέτοια συνδεσμολογία που δεν θα μπορούσε να εκραγεί.

 «Γ@μ@ τη μασονία σας!»

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον δράστη περιέγραψε στους δημοσιογράφους:

«Την ώρα που πέρναγα από την οδό Σουρμελή είδα κάποιον που ακούμπησε κάτι κάτω, αλλά προχώρησα με τον σκύλο. Μόλις έφτασα στη γωνία Αλκιβιάδου και Σουρμελή έγινε η έκρηξη. Ηταν πάρα πολύ δυνατή. Είπα στην Αστυνομία τι φορούσε αυτό το άτομο. Αμέσως έτρεξε στη γωνία Σουρμελή και Αχαρνών και άρχισε να φωνάζει ”Γ@μ@ τη μασονία σας” τρεις φορές και έφυγε. Ηταν νεαρής ηλικίας. Δεν ξέρω τι άφησε, είτε άφησε σακίδιο πλάτης, είτε σακούλα. 6:35 ακριβώς έγινε η έκρηξη. Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να έρθουν, ήρθαν αμέσως μετά την έκρηξη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...