297
Λόγω του συμβάντος έκλεισε η οδός Αχαρνών | INTIMEnews

Εκρηξη στην Τεκτονική Στοά

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2023, 09:14
Λόγω του συμβάντος έκλεισε η οδός Αχαρνών
|INTIMEnews

Εκρηξη στην Τεκτονική Στοά

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2023, 09:14

Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού –χωρίς ευτυχώς τραυματίες ή σοβαρές υλικές ζημιές– σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης έξω από το κτίριο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στις 6.30 το πρωί, άγνωστος τηλεφώνησε στο 112 και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην οδό Σουρμελή 2, χωρίς να αναφέρει ώρα έκρηξης.

Αμέσως, αποκλείστηκε η περιοχή από την αστυνομία και πράγματι –λίγη ώρα αργότερα– σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία δεν υπήρξε τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, κυρίως μαύρισμα της τοιχοποιίας εξωτερικά του κτιρίου.

Επιτόπου έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Η Αχαρνών έκλεισε και στα δύο ρεύματα, από την οδό Μακεδονίας μέχρι την πλατεία Βάθη.

Λίγο πριν από τις 9.00 εντοπίστηκε και δεύτερο ύποπτο αντικείμενο (κατά πληροφορίες ένα ξύλινο κουτί) στο κτίριο, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, περιείχε έναν ακόμη αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Από τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σημειώνεται ότι ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 06:00 στο 112 δεν ανέφερε την ώρα που επρόκειτο να γίνει η έκρηξη και το μόνο που είπε ήταν η διεύθυνση που είχε τοποθετηθεί ο μηχανισμός και ζήτησε με έμφαση: «εκκενώστε, εκκενώστε, εκκενώστε».

Στο σημείο μετέβησαν περιπολικά της Αμεσης Δράσης που  απέκλεισαν έγκαιρα την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μηχανισμοί ήταν πολύ μικρής ισχύος, αποτελούνταν από κροτίδες, μεταλλικά δοχεία με εύφλεκτο υγρό και άλλα υλικά σε μια πρόχειρη συνδεσμολογία, που δεν παραπέμπει σε κάποια από τις γνωστές ομάδες που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς με βομβιστικές ενέργειες. Μάλιστα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, ο δεύτερος μηχανισμός, που ήταν μέσα σε ένα ξύλινο κουτί, είχε τέτοια συνδεσμολογία που δεν θα μπορούσε να εκραγεί.

Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε η Κρατική Ασφάλεια, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...