455
| Περιστέρης Δημήτρης/IntimeNews

Υποψήφια πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ «με πιάνο, γαλλικά και μπαλέτο»

Στέλιος Σοφιανός Στέλιος Σοφιανός 12 Ιουλίου 2023, 16:41
|Περιστέρης Δημήτρης/IntimeNews

Υποψήφια πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ «με πιάνο, γαλλικά και μπαλέτο»

Στέλιος Σοφιανός Στέλιος Σοφιανός 12 Ιουλίου 2023, 16:41

Ηταν η στιγμή της. Και φρόντισε να είναι στην ώρα της. Το μαύρο βουλευτικό Audi A3 που μετέφερε την Εφη Αχτσιόγλου «άφησε» τη Ρηγίλλης και πάρκαρε μπροστά στο Περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών στις 12.29 το μεσημέρι της Τετάρτης. Η ίδια βγήκε από τη θέση του συνοδηγού φορώντας ένα πλατύ χαμόγελο (το οποίο κράτησε και στα 25 λεπτά που παρέμεινε στον χώρο), ένα φωτεινό λευκό κοστούμι, μαύρο αμάνικο πουκάμισο με μοβ αποχρώσεις, μαύρα πέδιλα.

Κομψή και καλοχτενισμένη όπως πάντα, με τον γνωστό έμφυτο «αέρα» της, που κάνει πιο εύκολη τη δουλειά των επικοινωνιολόγων, η Αχτσιόγλου αισθάνεται άνετα με το να μένει συνεπής στο δικό της στιλ – το οποίο, κατά τα μικροαστικά στερεότυπα φέρνει σε εκπρόσωπους (πιο) αστικών πολιτικών σχηματισμών.   

Στις 12.30 ακριβώς είχε πάρει (καθιστή) θέση απέναντι από τις κάμερες, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και λίγους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στον εσωτερικό, κλιματιζόμενο χώρο του cafe για να γίνουν μάρτυρες μιας ιστορικής στιγμής για το κόμμα: της πρώτης δήλωσης υποψηφιότητας για τη θέση του/της αρχηγού μετά την 15ετή μονοκρατορία του Αλέξη Τσίπρα.

Στα 6 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα που διήρκεσε η δήλωσή της, η υποψήφια πια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μιλούσε με φόντο τα σκούρα εσωτερικά μάρμαρα του Ωδείου και έχοντας πίσω δεξιά και πίσω αριστερά δύο ficus lyrata. Ο επονομαζόμενος και «φίκος της μουσικής» δεν ήταν ο μόνος που βρισκόταν στον «φυσικό» χώρο του (Ωδείο).

«Γιατί εδώ και όχι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ;», ρωτήθηκε η  Αχτσιόγλου στο «πηγαδάκι» που αμέσως μετά την ανακοίνωση σχηματίστηκε στον εξωτερικό χώρο και μακριά από τις κάμερες. «Επειδή θεωρώ ότι η σημερινή ανακοίνωση δεν αφορά μόνο το κόμμα, αλλά και την κοινωνία», απάντησε. «Ναι, αλλά γιατί ειδικά εδώ στο Ωδείο;», επέμεινε ο ερωτών. «Ααααα!!!», επέστρεψε εκείνη. «Μα ήμουν και πιανίστρια στο παρελθόν! Έχω 20 χρόνια σπουδές στη μουσική!». «Και γαλλικά και μπαλέτο;», ήταν η αναπόφευκτη, όσο και χιουμοριστική ερώτηση. «Και μπαλέτο και γαλλικά, έχω πάρει όλη την αστική κουλτούρα!», κατέληξε γελώντας η Αχτσιόγλου.

Στο ίδιο «πηγαδάκι», η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στην Κεντρική Επιτροπή το προσεχές Σαββατοκύριακο θα παρουσιάσει την πολιτική πλατφόρμα της και μόλις οριστούν οι εσωκομματικές εκλογές, θα κάνει περιοδείες, ξεκινώντας από την Αθήνα και την Αττική. «Να κάνουμε καμπάνια στον κόσμο – Έλα να ψηφίσεις», σημείωσε.

«Με ενδιαφέρει να μπούμε γρήγορα σε κυβερνητική τροχιά, τηρώντας όμως τις κοινωνικές αναφορές μας», πρόσθεσε, ενώ μίλησε για την ανάγκη «να έχουμε ως ΣΥΡΙΖΑ περισσότερους τεχνοκράτες, σύγχρονο λόγο και αποτελεσματικότητα».

Στις 12.56 το αυτοκίνητο που μετέφερε την Έφη Αχτσιόγλου «χανόταν» στην ανηφόρα της Ρηγίλλης. Αν υπάρχουν φαντάσματα, τότε εκείνο που κατοικεί στα παλαιά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, θα πρέπει να έριξε μια ματιά από το παράθυρο, αισθανόμενο την γνήσια ή επίκτητη αστική «αύρα» που μόλις το είχε διαπεράσει…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...