507
Η Βαν Χούτεν πλήρωσε με μια ολόκληρη ζωή στη φυλακή τη συναναστροφή και την υπακοή της στον παρανοϊκό Τσαρλς Μάνσον | ΥouTube/CreativeProtagon

Οπαδός-συνεργός του Τσαρλς Μάνσον αποφυλακίστηκε μετά από 50 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2023, 13:52
Η Βαν Χούτεν πλήρωσε με μια ολόκληρη ζωή στη φυλακή τη συναναστροφή και την υπακοή της στον παρανοϊκό Τσαρλς Μάνσον
|ΥouTube/CreativeProtagon

Οπαδός-συνεργός του Τσαρλς Μάνσον αποφυλακίστηκε μετά από 50 χρόνια

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2023, 13:52

Στα 73 της χρόνια, η Λέσλι βαν Χούτεν, οπαδός του διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον, αποφυλακίστηκε έπειτα από περισσότερα από 50 χρόνια που πέρασε στη φυλακή για τη συμμετοχή της σε δύο δολοφονίες.

Η Βαν Χούτεν είχε καταδικαστεί σε ισόβια επειδή βοήθησε τον Μάνσον να σκοτώσει, τον Αύγουστο του 1969, τον μανάβη Λίνο ΛαΜπιάνκα και τη σύζυγό του Ρόζμαρι, στο Λος Αντζελες.

Η συμμορία του Μάνσον σκότωσε εννέα ανθρώπους στη νότια Καλιφόρνια εκείνο το καλοκαίρι. Μετά την καταδίκη της, η Βαν Χούτεν ζήτησε πολλές φορές να αποφυλακιστεί, αλλά οι κυβερνήτες της πολιτείας το αρνήθηκαν. Η πιο πρόσφατη αίτησή της για αποφυλάκιση έγινε το 2020 και ενώ η αρμόδια επιτροπή την ενέκρινε, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, την μπλόκαρε, καθώς θεωρούσε ότι η Βαν Χούτεν αποτελεί ακόμη «κίνδυνο για την κοινωνία», σύμφωνα με την Telegraph.

Οι δικηγόροι της, όμως, έκαναν έφεση στο ανώτατο δικαστήριο και εκείνο τη δικαίωσε. Ο Νιούσομ δήλωσε «απογοητευμένος» από την απόφαση και είπε ότι θα πολεμήσει για να αποτραπεί η αποφυλάκισή της. Δεν τα κατάφερε, όμως.

Η Βαν Χούτεν αποφυλακίστηκε υπό όρους από τις γυναικείες φυλακές Κορόνα στο Λος Αντζελες και μεταφέρθηκε σε μια μεταβατική κατοικία. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα καμία άλλη λεπτομέρεια «για να διαφυλάξουν την ασφάλειά της». Η ίδια αναμένεται να περάσει τουλάχιστον έξι μήνες στη μεταβατική αυτή κατοικία, προκειμένου να μάθει τις βασικές δεξιότητες της σύγχρονης ζωής, έχοντας περάσει μισό αιώνα φυλακισμένη.

Η δικηγόρος της, Νάνσι Τέτρο, είπε: «Πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί το Ιντερνετ. Πρέπει να μάθει να αγοράζει πράγματα χωρίς μετρητά. Ο κόσμος μας είναι πολύ διαφορετικός από εκείνον που ήξερε πριν μπει στη φυλακή».

Φωτογραφία της Βαν Χούτεν από τις φυλακές της Καλιφόρνιας το 1999. (Wikipedia)

Η Βαν Χούτεν ήταν έφηβη όταν μπήκε στην «οικογένεια» του Τσαρλς Μάνσον, μια ομάδα που δολοφονούσε ανθρώπους στη νότια Καλιφόρνια, ελπίζοντας να ξεκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις διαφορετικές φυλετικές ομάδες των ΗΠΑ. Το ζεύγος Λα Μπιάνκα δολοφονήθηκε στο σπίτι του και το αίμα τους σκορπίστηκε παντού. Η Βαν Χούτεν περιέγραψε πώς κρατούσε τη Ρόζμαρι στο κρεβάτι, με ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της, όσο άλλα μέλη της ομάδας τη μαχαίρωναν. Μετά, τη μαχαίρωσε και η ίδια, 16 φορές.

Οι δολοφονίες έγιναν μία ημέρα αφότου η ομάδα του Μάνσον είχε κατακρεουργήσει στο σπίτι της την έγκυο Σάρον Τέιτ, ηθοποιό και σύζυγο του Ρόμαν Πολάνσκι. Η Βαν Χούτεν δεν είχε συμμετάσχει στη δολοφονία της Τέιτ.

Η Βαν Χούτεν, η οποία υπήρξε «υποδειγματική φυλακισμένη», σύμφωνα με τα έγγραφα της αποφυλάκισής της, ως έφηβη ήταν ένα πολύ ήσυχο παιδί. Οταν οι γονείς της χώρισαν, στα 14 της, η ίδια είπε ότι «η ζωή της διαλύθηκε». Αρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών και έμεινε έγκυος. Η μητέρα της, όπως είπε η ίδια, την ανάγκασε να κάνει έκτρωση και «έθαψαν το έμβρυο στον κήπο του σπιτιού τους». Η Βαν Χούτεν γνώρισε τον Μάνσον στο Λος Αντζελες, σε ένα παλιό ράντζο, το οποίο εκείνος είχε μετατρέψει σε «αρχηγείο» της ομάδας του. Ο Μάνσον πέθανε στη φυλακή το 2017, σε ηλικία 83 ετών, από φυσικά αίτια, έχοντας συμπληρώσει και ο ίδιος πέντε δεκαετίες έγκλειστος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...