389
Αχτσιόγλου και Παππάς θα είναι οι δύο που πρώτοι θα ανακοινώσουν και επίσημα ότι διεκδικούν την προεδρία του συριζα | InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες Αχτσιόγλου – Παππά για την αρχηγία

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2023, 22:06
Αχτσιόγλου και Παππάς θα είναι οι δύο που πρώτοι θα ανακοινώσουν και επίσημα ότι διεκδικούν την προεδρία του συριζα
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες Αχτσιόγλου – Παππά για την αρχηγία

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2023, 22:06

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την εκλογή του νέου ή της νέας προέδρου. Βάσει των όσων συζητήθηκαν η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, που έχει ήδη ψηφιστεί, θα κατατεθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου.

Η εν λόγω εισήγηση, ωστόσο, θα λάβει την τελική της μορφή σε νέα συνεδρίαση του κομματικού οργάνου την Πέμπτη. Κι αυτό διότι τέθηκαν νέες προτάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα από τον Παύλο Πολάκη, που πρότεινε τη μετατόπιση των διαδικασιών για τον Νοέμβριο, και από τον Νίκο Παππά, ο οποίος επίσης ζήτησε μικρή παράταση, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην κούρσα για την αρχηγία

Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες του Νίκου Παππά και της Εφης Αχτσιόγλου φέρονται να είχαν «κλειδώσει» το ίδιο βράδυ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής φαίνεται πως έχει ήδη ενημερώσει τους συντρόφους του από την «Κίνηση Μελών» για την απόφασή του αυτή και αναμενόταν να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του το Σάββατο, στην Κεντρική Επιτροπή.

Από την άλλη, η Εφη Αχτσιόγλου αναμενόταν να ανακοινώσει τις αποφάσεις της εντός της εβδομάδας, ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή, ενώ παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι ο Γιάννης Δραγασάκης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Τα ονόματα του Παύλου Πολάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου παραμένουν στο τραπέζι, προσέθεσε στο ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός.

Λοιπές αποφάσεις

Εξάλλου, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα αποφασίστηκε ομόφωνα η ανάληψη της θέσης του εκπροσώπου Τύπου από τον Στέργιο Καλπάκη.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, ενημέρωσε το όργανο για την οργάνωση της κοινοβουλευτικής παρουσίας εν όψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα μάλιστα με το ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Φάμελλος θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Θόδωρο Λιβάνιο για το θέμα της ψήφου των αποδήμων το πρωί της Τρίτης. Οπως σημειώθηκε, ο Σωκράτης Φάμελλος θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω θέμα.

Την Τρίτη, άλλωστε, θα συνεδριάσει και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και των τομέων ευθύνης.

Τέλος, στη συνεδρίαση έγινε μια εκτενής συζήτηση για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί και την Πέμπτη στη νέα συνεδρίαση της ΠΓ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...