• Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αποκάλυψε τι θα κάνει τώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος

    Από την ώρα που ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι παραιτείται από μέλος του ΠΑΣΟΚ και φεύγει, η συζήτηση που σχεδόν μονοπωλεί τη δημόσια σφαίρα έχει να κάνει με το ποιο θα είναι το επόμενο πολιτικό του βήμα –άλλωστε δεν τον πήραν και τα χρόνια, είναι 67 ετών.

     

    Κάποιοι υπέθεσαν ότι θα κάνει κόμμα, άλλοι ότι θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις προσεχείς ευρωεκλογές, όμως ο μόνος που δήλωσε και ότι μίλησε με τον κ. Λοβέρδο και ότι έχει μια σαφή εικόνα για το τι θα πράξει το πρώην πια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής.

     

    Ο κ. Κωνσταντινόπουλος βγήκε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και είπε ότι επικοινώνησε με τον κ. Λοβέρδο και πως του είπε ότι θα ασχοληθεί από εδώ και πέρα με το πανεπιστήμιο και το δικηγορικό του γραφείο.

     

    Να προσθέσουμε από την πλευρά μας ότι ο κ. Λοβέρδος θα ασχοληθεί και με τα ντραμς στη μουσική μπάντα στην οποία συμμετέχει –καθώς το έχει ο ίδιος προαναγγείλει, ότι επιστρέφει στα τύμπανα από τον Σεπτέμβριο (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ)

  • Το όχι και τόσο μυστικό δείπνο Χαρίτση - Φάμελλου στο Παγκράτι

    Προς το παρόν, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει αποσυρθεί προς Σούνιο μεριά και να μην εμφανίζεται ούτε στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, ο μόνος «αρχηγός» που υπάρχει είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    Με έναν τρόπο ο κ. Φάμελλος θυμίζει τις μέρες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης όταν σε μια νύχτα έπαψαν να είναι αφεντικά των εργοστασίων οι κομισάριοι ή οι διορισμένοι διευθυντές –οι εργάτες δεν ήταν ποτέ παρά τη μυθολογία για τον έλεγχο των μέσων παραγωγής– και έγιναν ιδιοκτήτες οι απλοί φύλακες, αυτοί δηλαδή που απλώς είχαν τα κλειδιά των εγκαταστάσεων και θα τα άνοιγαν επιτρέποντας την επαναλειτουργία τους.

     

    Υπό αυτήν την έννοια, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον ότι ο κ. Φάμελλος, ο «φύλακας» με τα «κλειδιά» της ΚΟ, επέλεξε να δειπνήσει το βράδυ της Τρίτης με τον Αλέξη Χαρίτση, βουλευτή Μεσσηνίας και εκ των φερόμενων ως διεκδικητών της αρχηγίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το δείπνο έλαβε χώρα, όπως αποκάλυψε το reporter.gr, σε «γνωστό εστιατόριο του Παγκρατίου».

     

    Δεν επρόκειτο για μυστικό δείπνο, καθώς η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι το «εστιατόριο του Παγκρατίου» δεν είναι κάποιο διακριτικό μέρος. Είναι ένα καραμπινάτο πολιτικό στέκι, όπου οι του ΣΥΡΙΖΑ συχνάζουν από την εποχή που ήταν στην κυβέρνηση, ενώ και στελέχη της ΝΔ και υπουργοί της συνηθίζουν να απολαμβάνουν τις ναξιώτικες λιχουδιές του. Το γεγονός λοιπόν ότι οι δυο τους συνέφαγαν επί κάνα δίωρο μπορεί να ερμηνευτεί και ως μια «επικοινωνία» της καλής τους χημείας, εν όψει των εσωκομματικών διαδικασιών.

     

     

  • Το «αυτομαστίγωμα» του Ζαχαριάδη: Πρέπει να καταλάβουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είμαστε το «άλας της γης»

    Μένουμε στο υπό κατάρρευση σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ για να πούμε πως ο Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην πια βουλευτής –καθώς ως γνωστόν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπου ήταν υποψήφιος το κόμμα του τα πήγε χειρότερα και από το εθνικό του ποσοστό και πήρε μόλις δύο έδρες– προέβη σε μια σπάνια πράξη πολιτικού αυτομαστιγώματος.

     

    Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο κ. Ζαχαριάδης άρχισε να αποδομεί τον τρόπο εσωτερικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας μια κατάσταση όπου λίγο πολύ ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε.

     

    «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είμαστε το άλας της γης. Δεν είναι τα εσωκομματικά μας το παν. Υπάρχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, υπάρχουν οι ευρωπαϊκές εκλογές, υπάρχει η τρέχουσα επικαιρότητα. Θα ήταν πολύ εύκολο να μπούμε σε μια γυάλα και ένα εξάμηνο, ένα οκτάμηνο, ένα χρόνο να συζητάμε μόνοι μας και να κάνουμε αναλύσεις. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια», είπε αρχικά ο πρώην βουλευτής.

     

    Αργότερα όμως και στην κριτική που ασκείται για το κατά πόσο στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ηγετική ομάδα είχαν εικόνα του τι συμβαίνει στην κοινωνία –θέμα που τίθεται πλέον από όλο και περισσότερους, με τελευταίο τον Δημήτρη Βίτσα (βλέπε χθεσινή Βαβέλ, εδώ)–, ο κ. Ζαχαριάδης είπε:

     

    «Οι ευθύνες δεν είναι μόνο στον Τσίπρα, ο οποίος άνοιξε δρόμο για να υπάρξει ανανέωση στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν και στα επιτελεία και στους ανθρώπους οι οποίοι χειρίστηκαν θέματα και πρώτα απ’ όλα εγώ, βάζω τον δικό μου εαυτό σε αυτή τη θέση ευθύνης: Εκανα εγώ τα προηγούμενα χρόνια αυτά τα οποία έπρεπε σαν τομεάρχης Εσωτερικών; Εκανα εγώ αυτά τα οποία έπρεπε ως στέλεχος Πολιτικής Γραμματείας και βουλευτής; Πριν βιαστούμε να πούμε φταίει ο Α, Β ή Γ, ας κοιταχτούμε και λίγο στον καθρέφτη για αυτό το οποίο είχαμε αναλάβει», τόνισε χαρακτηριστικά.

     

    Για να συνεχίσει λίγο πιο μετά: «Προφανώς έχουμε όλοι μας ευθύνες. Ο Τσίπρας δεν ανέλαβε στην πράξη την ευθύνη του με την κίνηση την οποία έκανε; Δεν πρέπει αυτή η κίνηση να ερμηνευθεί από όλους μας που θα συνεχίσουν, την πρώτη μέρα σε πρώτο πλάνο, ως μια διαδικασία αυτοκριτικής; Τι παριστάνουν κάποιοι τώρα, ότι δεν ήταν στην ηγεσία; Βεβαίως ήταν. Δεν συζητιόντουσαν αυτά τα θέματα στα όργανα; Βεβαίως συζητιόντουσαν»…




text
  • Δέντρο μπήκε στην καμπίνα του μηχανοδηχού. Δεν προσέχουν τα άτιμα


    15 Σεπτεμβρίου 2024, 09:53