233
Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν | REUTERS/Yulia Morozova

Πριγκόζιν: Στη Ρωσία για να παραλάβει όπλα και χρήματα που είχε κατασχέσει η FSB

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2023, 23:01
Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν
|REUTERS/Yulia Morozova

Πριγκόζιν: Στη Ρωσία για να παραλάβει όπλα και χρήματα που είχε κατασχέσει η FSB

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2023, 23:01

Στον ιδρυτή της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν επέστρεψαν οι ρωσικές Αρχές τα όπλα και τα χρήματα που οι ίδιες είχαν κατασχέσει την ημέρα της ανταρσίας που είχε οργανώσει ο άλλοτε στενός σύμμαχος του Πούτιν, κατά τη διάρκεια των ερευνών τους στα γραφεία της μισθοφορικής οργάνωσης και στα γραφεία του ομίλου μέσων ενημέρωσης «Πατριότ» στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιστότοπου Fontanka.ru, και όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Πριγκόζιν επισκέφθηκε ο ίδιος τη διεύθυνση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) για την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή του Λένινγκραντ, για να παραλάβει τα περιουσιακά του στοιχεία, μεταξύ των οποίων και ένα πιστόλι Glock που είχε παραλάβει ως βραβείο από τον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού (!), εκ των βασικών στόχων της αποτυχημένης στάσης του περασμένου μήνα.

Επίσης επιστράφηκαν στο αφεντικό της Βάγκνερ, που έχει τη βάση του στην Λευκορωσία, δύο καραμπίνες «Saiga», μια κοντόκανη αυστριακή καραμπίνα Steyr Mannlicher, ένα ημιαυτόματο τυφέκιο ARka και μερικά ακόμη όπλα και πιστόλια, όπως επίσης και δέκα δισεκατομμύρια ρούβλια τα οποία επίσης είχαν κατασχεθεί, έγραψε ο ιστότοπος της Αγίας Πετρούπολης.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής των κατασχεθέντων όπλων και χρημάτων, ο Πριγκόζιν φέρεται να «εγκατέλειψε αμέσως την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα γεγονότα του Ιουνίου ο Πριγκόζιν συμφωνήθηκε να μεταβεί στη Λευκορωσία, με μεσολάβηση του ίδιου του Μινσκ, όπως ανακοινώθηκε, από όπου, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, ετοιμάζονται νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...