288
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη διαμαρτυρία Κούρδων στην Αθήνα | INTIMEnews

Εκκενώθηκε το καμπ των Κούρδων στο Λαύριο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2023, 10:21
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη διαμαρτυρία Κούρδων στην Αθήνα
|INTIMEnews

Εκκενώθηκε το καμπ των Κούρδων στο Λαύριο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2023, 10:21

Εκκενώθηκε με καθυστέρηση πολλών ετών η κατάληψη δομής προσφύγων-μεταναστών στο Λαύριο (κυρίως Κούρδοι από τη Συρία και την Τουρκία) – την οποία η τουρκική προπαγάνδα παρουσίαζε ως «στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών» (γνωστές και επαναλαμβανόμενες οι δηλώσεις αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού).

Η απόφαση για την εκκένωση και τη σφράγιση της δομής είχε ληφθεί προ τριών μηνών. Από το 2017 δεν γίνονταν δεκτοί νεοεισερχόμενοι και το κτίριο αποτελούσε καταφύγιο Κούρδων που ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, χωρίς να υπάρξει κάποια αντίσταση ή αντιδράσεις από τους διαμένοντες ή τους καταληψίες.

Συνολικά 53 άτομα (26 άνδρες, οκτώ γυναίκες και 19 παιδιά) μεταφέρθηκαν σε υφιστάμενες δομές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Με το πέρας της επιχείρησης, το κτίριο αποδόθηκε στον δήμαρχο Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023, με τροπολογία της κυβέρνησης, η εν λόγω έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε νωρίς σήμερα (05-07-2023) το πρωί, για την εκκένωση κτιρίου που λειτουργούσε από το 1947 αρχικά νόμιμα και τα τελευταία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Από το κτίριο μεταφέρθηκαν συνολικά 53 άτομα (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά), σε υφιστάμενες δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η εκκένωση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς να προβληθεί αντίσταση, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των ατόμων καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ήταν ακατάλληλο για διαμονή.

Με το πέρας της επιχείρησης το κτίριο αποδόθηκε στο Δήμαρχο του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία της Κυβέρνησης η εν λόγω έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...