330
| Shutterstock

Στα χέρια του Κατάρ έναντι επτά δισ. ευρώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2023, 09:42
|Shutterstock

Στα χέρια του Κατάρ έναντι επτά δισ. ευρώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2023, 09:42

Ο ρομαντισμός έχει προ πολλού χαθεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο –σημασία έχει μόνο το χρήμα, ακόμα και για φανέλες με ιστορία, όπως αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία καθώς φαίνεται θα γίνει ένα ακόμα στολίδι στην κελεμπία του Χαμάντ αλ Θάνι, του βαθύπλουτου σεΐχη του Κατάρ.

Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mirror, η συμφωνία για εξαγορά των θρυλικών Μπέμπηδων είναι «θέμα ωρών» καθώς φαίνεται πως απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς: η εποχή των Αμερικανών Γκλέιζερ τελειώνει, η εποχή των Καταρινών ανατέλλει.

Η Γιουνάιτεντ είχε τεθεί προς πώληση τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Αβραάμ και ο Τζόελ Γκλέιζερ είχαν ανακοινώσει ότι μελετούν νέες στρατηγικές λύσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου. Οι Γκλέιζερ είχαν αποκτήσει τους Μπέμπηδες στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα: μεταξύ 2003 και 2005, ο Μάλκολμ Γκλέιζερ, ο οποίος δραστηριοποιούταν στην αγορά ακινήτων, είχε ήδη τους Τάμπα Μπέι Μπιουκάνερς του αμερικανικού φούτμπολ και πέθανε το 2014, είχε καταφέρει να κάμψει την αντίσταση οπαδών και μικρομετόχων του θρυλικού αυτού συλλόγου και είχε αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Ωστόσο, οι γιοι του δεν μοιράζονταν το ίδιο πάθος για τη Γιουνάιτεντ. Τον Νοέμβριο του 2022 έβαλαν πωλητήριο και ο σεΐχης του Κατάρ ανταποκρίθηκε, όπως βέβαια και ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, οι οποίοι μπήκαν στη διαδικασία ενός ιδιότυπου πλειστηριασμού.

Εδώ και λίγες ημέρες μάλιστα, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ έχουν αυξήσει την πίεση προς τους Γκλέιζερ να αποχωρήσουν καθώς θεωρούν ότι κρατούν την ομάδα στάσιμη και χωρίς μεταγραφές.

Την Τρίτη, ο Ρίο Φέρντιναντ, παλαιά δόξα του συλλόγου ο οποίος υποστήριξε ότι είχε εσωτερική πληροφόρηση, εκτίμησε ότι αυτός ο πλειστηριασμός έφτασε στην κορύφωσή του καθώς ο Αλ Θάνι έκανε μια προσφορά έξι δισ. στερλινών (επτά δισ. ευρώ)!

Σε περίπτωση που όντως ο σεΐχης του Κατάρ αγοράσει τη Γιουνάιτεντ, τότε και οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ θα έχουν ιδιοκτήτες από τον Περσικό Κόλπο, καθώς ως γνωστόν η Μάντσεστερ Σίτι ανήκει στον σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν αλ Ναχιάν, αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...