-
Ο Παύλος λέει ότι γεννήθηκε πρίγκιπας και άρα τα παιδιά του είναι και αυτά πρίγκιπες – ο Νικόλαος ήθελε να πάει στρατό
Εκατόν εβδομήντα πέντε ημέρες. Τόσες πέρασαν από τον θάνατο του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου και η ΕΡΤ και η Σοφία Παπαϊωάννου είχαν μια δημοσιογραφική επιτυχία: στο πλαίσιο της εκπομπής «365 στιγμές» μίλησαν για πρώτη φορά οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του Κωνσταντίνου, ο πρωτότοκος Παύλος και ο Νικόλαος.
Εκεί είπαν κάποια δακρύβρεχτα για το πώς ήταν να μεγαλώνουν ως παιδιά ενός βασιλιά χωρίς βασίλειο και γιατί θα ήθελαν να τους επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια.
«Το να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια είναι γραφειοκρατικό, το αν εγώ είμαι Ελληνας ή όχι, το ξέρω εγώ….» ανέφερε συγκεκριμένα ο Νικόλαος.
Από την πλευρά του ο Παύλος, ο οποίος όσο ο πατέρας του ζούσε συστηνόταν και ως Δούκας της Σπάρτης, όπως είχε καθιερωθεί να αποκαλείται ο διάδοχος του ελληνικού θρόνου, μας ενημέρωσε ότι μπορείς να προσφέρει στη χώρα. «Μπορώ να προσφέρω κι εγώ ως αυτός που είμαι, να προσφέρω στη χώρα μας» είπε.
Και είπε και αυτό: «Είμαι γεννημένος πρίγκιπας, ακόμα και αν δεν είμαι στα χαρτιά».
Και το συνέχισε: «Οταν με ρωτούν το όνομά μου, συνήθως λέω Παύλος της Ελλάδας. Αλλοι με λένε “Prince Pavlos”. Σε μια σύσκεψη για τη δουλειά μου, λέω ότι είμαι ο “Pavlos of Greece”. Ξέρετε, το “πρίγκιπας Παύλος” είναι τίτλος, δεν έχουμε ντοκουμέντο που να το γράφει, αλλά είμαι γεννημένος πρίγκιπας. Τα παιδιά μου είναι γεννημένα από εμένα, άρα είναι και αυτά πρίγκιπες»…
Ο Νικόλαος, πάλι, είπε στην κυρία Παπαϊωάννου ότι θα ήταν η μεγαλύτερη τιμή του να υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό –σε ποιο Σώμα άραγε, στο (πρώην Βασιλικό) Ναυτικό, θα έκανε και αγγαρείες;
«Εγώ περίμενα πώς και πώς να μου έρθει το χαρτί να πάω να υπηρετήσω στον στρατό, η μεγαλύτερη τιμή μου θα ήταν να υπηρετήσω στον ελληνικό στρατό, δεν μου ήρθε ποτέ (…) κι αν μπορούσα ποτέ να ζητήσω ρουσφέτι από τον εκάστοτε υπουργό Αμύνης, θα ήταν “βάλε με να υπηρετήσω”», είπε χαρακτηριστικά, γεγονός που, μεταξύ μας, αποδεικνύει ότι είναι γνήσιος Ελληνας, καθώς μιλάει για ρουσφέτι.
Στα πιο πολιτικά τώρα, στην ερώτηση της κυρίας Παπαϊωάννου για το αν υπήρχαν κάποιοι που του έλεγαν να γυρίσει στην Ελλάδα, ο Παύλος απάντησε: «Βέβαια, αλλά ποτέ δεν έγινε μια τέτοια πράξη, το Σύνταγμα είναι Σύνταγμα».
Από την πλευρά του ο Νικόλαος δήλωσε για τον πατέρα του ότι έπρεπε να έχει γυρίσει στην Ελλάδα το 1974, όταν επαναλήφθηκε το δημοψήφισμα για το πολιτειακό.
«Την εποχή του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε επιστρέψει (…) ίσως να είχε κάνει κάτι διαφορετικό εκείνη την εποχή, αν είχε τη σοφία και την εμπειρία που είχε όταν τον άκουγα εγώ».
Δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να κατεβείτε στην πολιτική στην Ελλάδα; ήταν μια από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Παύλος και ο ίδιος απάντησε: «Με ενδιαφέρει πολύ η πολιτική της Ελλάδας, αλλά όχι να κατέβω».
«Επειδή μου το ζήτησαν πολλοί, άνθρωπος είμαι, το σκέφτηκα, αλλά αποφάσισα ότι δεν είναι για μένα» ήταν η απάντηση του Νικόλαου.
-
Η Κεφαλά απαντά για το ντεκολτέ της και «ξεπλένει» τους Σπαρτιάτες
H Τζώρτζια Κεφαλά, τραγουδίστρια και βουλευτής (ή βουλεύτρια, άγνωστο τι λανγκάζ χρησιμοποιούν στην Πλεύση Ελευθερίας) Δυτικού Τομέα Αθηνών, πέρασε στην αντεπίθεση για τα όσα ακούστηκαν και γράφηκαν (βλέπε και χθεσινή Βαβέλ, εδώ) για τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει στην τελετή ορκωμοσίας της Βουλής τη Δευτέρα.
«Το αν τα κίτρινα ξυρισμένα μαλλιά, το ντεκολτέ ή τα γυαλιά προσθέτουν ή αφαιρούν σοβαρότητα, το αφήνω στα υπέροχα μυαλά σας», μας είπε.
Αλλά τελικά το ενδιαφέρον δεν ήταν τι είπε η κυρία Κεφαλά για το ντεκολτέ της –και πολύ ασχοληθήκαμε. Το ενδιαφέρον ήταν αυτό που, σε συνέντευξή της στον ANT1, είπε για τους «Σπαρτιάτες», για το κόμμα-βιτρίνα του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.
Είπε η κυρία Κεφαλά πως οι «Σπαρτιάτες» «αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας το οποίο θέλει να προχωρήσει πιο δυναμικά».
Αυτά για τη θεωρία των δύο άκρων που κάποιοι την αμφισβητούν. Ή για το τι εννοούσε με το «ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά», που έλεγε η αρχηγός της κυρίας Κεφαλά, η Ζωή –καρδούλα– Κωνσταντοπούλου.