304
| Τwitter/@GreeceMFA

Τι είπαν Γεραπετρίτης – Χριστοδουλίδης στη Λευκωσία

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 10:48
|Τwitter/@GreeceMFA

Τι είπαν Γεραπετρίτης – Χριστοδουλίδης στη Λευκωσία

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 10:48

Σε ιστορική ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία παρουσιάζεται στην παρούσα συγκυρία με την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στη βάση της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και τις προσπάθειες του ΟΗΕ, με στόχο την επίλυση του Κυπριακού, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κύπρου  Νίκο Χριστοδουλίδη.

Καλωσορίζοντας τον κ. Γεραπετρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο –στην πρώτη του επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του– ο κ. Χριστοδουλίδης τού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η συνεργασία Αθήνας και Λευκωσίας «θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

«Υπάρχουν –τόνισε– κοινοί στόχοι, κοινές επιδιώξεις. Ελλάδα και Κύπρος είναι πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή», ενώ αμφότερες οι χώρες διακρίνονται «από εξωστρέφεια στην εξωτερική τους πολιτική, και είναι χώρες που δίδουν λύσεις σε προβλήματα αντί να τα δημιουργούν μέσα από τη συμπεριφορά τους».

«Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την απόφαση του φίλου Πρωθυπουργού να σας αναθέσει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών. Είμαι σίγουρος θα ανταποκριθείτε με μεγάλη επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη την όλη διαδρομή σας», είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον κ. Γεραπετρίτη.

Από την πλευρά του ο υπουργός των Εξωτερικών είπε πως «είναι πράγματι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Η συγκυρία είναι αρκετά επιβαρυμένη περιφερειακά και διεθνώς, οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες. Θα πρέπει στο πλαίσιο της κοινής μας κατανόησης και συναντίληψης του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να προάγονται τα συμφέροντα μας, να φροντίσουμε έτσι ώστε το Κυπριακό να τύχει της δίκαιης, βιώσιμης λύσης, την οποία όλοι επιθυμούμε».

«Νομίζω είναι ακόμη μια ιστορική ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ, η οποία φαίνεται να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο χάρη και στις δικές σας προσωπικές προσπάθειες και στη στήριξη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Νομίζω ότι οι καιροί θα δείξουν ότι είναι μεγάλη η πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...