266
Ενας σκελετός με… σαρδόνιο χαμόγελο είναι το έμβλημα της Βάγκνερ και οι Αφρικανοί το ξέρουν... | REUTERS/Alexander Ermochenko/File Photo

Και στην Αφρική είναι πολλές οι εκκρεμότητες της Βάγκνερ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 13:53
Ενας σκελετός με… σαρδόνιο χαμόγελο είναι το έμβλημα της Βάγκνερ και οι Αφρικανοί το ξέρουν...
|REUTERS/Alexander Ermochenko/File Photo

Και στην Αφρική είναι πολλές οι εκκρεμότητες της Βάγκνερ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 13:53

Στη Ρωσία η τύχη της Ομάδας Βάγκνερ θα κριθεί στη βάση της ένταξής της στον ρωσικό στρατό, όπως λένε τα ρεπορτάζ, όμως αυτή η λύση, εξυπηρετική ενδεχομένως για τον Πούτιν, ανησυχεί ιδιαιτέρως τους πελάτες της μισθοφορικής εταιρείας στην Αφρική.

Στη Μαύρη Ηπειρο πολλές κυβερνήσεις βασίζονται ακριβώς στα μισθοφορικά όπλα του Πριγκόζιν. Δεδομένου ότι υπάρχουν μέτωπα ανοιχτά σε διάφορες χώρες, εκτιμάται ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικοί και για τις εκεί εξελίξεις.

Η Corriere della Sera απαρίθμησε τρεις περιπτώσεις πολεμικών συγκρούσεων στις οποίες έχουν εμπλακεί και συνεχίζουν να εμπλέκονται οι δυνάμεις της Βάγκνερ.

Οι πραξικοπηματίες που κυβερνούν το Μάλι, έγραψε, διέταξαν την αποχώρηση όλων των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ εντός της εβδομάδας που διανύουμε, συγχρόνως όμως παρακολουθούν με αγωνία τα τεκταινόμενα στη Μόσχα. Διότι στον Βορρά της χώρας οι τζιχαντιστές οργανώνονται, πληθαίνουν και ευελπιστούν…

Στο εμφυλιοπολεμικό Σουδάν (όπου μέχρι στιγμής 3.000 είναι οι νεκροί και 3 εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι) οι αντάρτες του στρατηγού Χεμέτι πολεμούν κατά του τακτικού στρατού από τις 15 Απριλίου, έχοντας την προστασία του Κρεμλίνου, και δεν φαίνεται να ηττώνται.

Μάλιστα, οι συγκρούσεις στο Χαρτούμ έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, αφότου οι σουδανοί γιατροί κατηγόρησαν τις δυνάμεις του Χεμέτι ότι επιτέθηκαν σε ένα από τα νοσοκομεία που εξακολουθούσαν να λειτουργούν.

Για τις υπηρεσίες της προς τον στρατό του Χεμέτι η Βάγκνερ πήρε από τον σουδανό στρατηγό ένα ολόκληρο χρυσωρυχείο στο Νταρφούρ, σημείωσε η Corriere.

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την προστασία του προέδρου της οποίας έχει αναλάβει η Βάγκνερ με συμβόλαιο, θα διεξαχθεί στις 30 Ιουλίου δημοψήφισμα με μοναδικό σκοπό την παράταση της θητείας του προέδρου. Ολοι, λοιπόν, οι πελάτες της μισθοφορικής ομάδας στη Αφρική έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...