391
Ο Κώστας Μπακογιάννης στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day» | Alpha/WebTV

Μπακογιάννης: Θα ξανάκανα τον «Μεγάλο Περίπατο», αλλά θα τον έκανα διαφορετικά!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2023, 14:29
Ο Κώστας Μπακογιάννης στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day»
|Alpha/WebTV

Μπακογιάννης: Θα ξανάκανα τον «Μεγάλο Περίπατο», αλλά θα τον έκανα διαφορετικά!

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2023, 14:29

Στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day», από την οποία φαίνεται ότι πρέπει να περάσει κάθε πολιτικός που θέλει να φιλοτεχνήσει ένα λιγότερο «πολιτικό» προφίλ, βρέθηκε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ενώ απομένουν πια λιγότερες από 100 ημέρες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο κ. Μπακογιάννης ρωτήθηκε για το αν ως δήμαρχος της πρωτεύουσας έχει κάνει λάθη για τα οποία έχει μετανιώσει και απάντησε: «Ε, η περίφημη Πανεπιστημίου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία»!

Ο κ. Μπακογιάννης αναφερόταν στον περίφημο «Μεγάλο Περίπατο». Πρόκειται για μια ειλικρινή μεν αλλά και προβληματική παραδοχή για μια αστοχία η οποία έχει κρατήσει τρία ολόκληρα χρόνια, ταλαιπωρώντας μέρα και νύχτα τους κατοίκους και τους επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας –μια αστοχία για την οποία η δημοτική αρχή επέμενε ότι έχει σχεδιαστεί προσεκτικά και θα αλλάξει το κέντρο. Τελικά ο Μεγάλος Περίπατος είναι μια διαπλάτυνση πεζοδρομίου, σε μια οδό που ήδη είχε μεγάλα πεζοδρόμια και που ακόμα δεν έχει τελειώσει.

«Θα το ξαναέκανα αλλά θα το έκανα διαφορετικά. Ηταν δύο πράγματα. Πρώτον, ένα λάθος επικοινωνίας. Και μόνο ότι τον είπαμε “Μεγάλο Περίπατο”. Δηλαδή, η Πανεπιστημίου τι είναι; Δέντρα, πολλά δέντρα, σκιά, δροσιά, είναι πράσινο, είναι χώρος, δημόσιος χώρος. Είναι ασφάλεια. Να μπορεί, επιτέλους, να κινηθεί και ένας άνθρωπος με αναπηρία, ένας ηλικιωμένος. Δεν είναι περίπατος αυτός.

»Και το δεύτερο, ότι άργησε το project να ολοκληρωθεί. Τώρα θα ολοκληρωθεί, όπου να ’ναι, αλλά άργησε. Αν το ξανασχεδιάζαμε, θα το ξανασχεδιάζαμε διαφορετικά, όπως σχεδιάσαμε διαφορετικά πολλά άλλα πράγματα, ας πούμε το Θέατρο του Λυκαβηττού», είπε ο κ. Μπακογιάννης αναφερόμενος στην επαναλειτουργία του ιστορικού χώρου πολιτισμού.

Στην ερώτηση αν έφταιγε ο κόσμος που δεν ανταποκρίθηκε και δεν κατάλαβε τον Μεγάλο Περίπατο, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε: «Μα είναι δυνατόν να βγω να πω ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε το δικό μου μεγαλείο; Θα ήταν κωμικό και θα με παίρνανε με τις πέτρες και θα είχανε και δίκιο!».

Τον Τσίπρα τον έκρινε ο λαός

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου και την παραίτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μπακογιάννης είπε:

«Νομίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν η αλλαγή ενός παραδείγματος. Ήταν τεκτονικής σημασίας. Θα το δούμε και τα επόμενα χρόνια. Τον Αλέξη Τσίπρα τον έκρινε ο λαός, θα τον κρίνει και η Ιστορία. Προσωπικά, θα πω να είναι καλά, έχει δύο υπέροχα παιδάκια, να τα χαρεί, να χαρεί την οικογένειά του και να βρει τη γαλήνη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...