318
Αποψη της περιοχής όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ | Baltimore Police via Twitter/Handout via REUTERS

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 29 τραυματίες από μαζικά πυρά στη Βαλτιμόρη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2023, 17:35
Αποψη της περιοχής όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ
|Baltimore Police via Twitter/Handout via REUTERS

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και 29 τραυματίες από μαζικά πυρά στη Βαλτιμόρη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2023, 17:35

Δύο νεκροί και 29 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά από επεισόδιο μαζικών πυρών σε εκδήλωση σε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ τη νύχτα του Σαββάτου, όπως μετέδωσε το CNN.

Η τοπικές αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη δύο νεκρών, ενώ άλλοι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο συγκρότημα 800 της λεωφόρου Γκρέτνα.

Μια 18χρονη βρέθηκε νεκρή επιτόπου και ένας 20χρονος διαπιστώθηκε πως ήταν νεκρός μετά τη διακομιδή του σε τοπικό νοσοκομείο. Αλλοι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη διακομιδή εννέα τραυματιών σε τοπικά νοσοκομεία. Αλλοι 20 τραυματίες έφθασαν σε νοσοκομεία με δικά τους μέσα, προσέθεσε η αστυνομία.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαλτιμόρης Ριτς Γουόρλεϊ είπε ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας) αστυνομικοί έσπευσαν επιτόπου μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στο συγκρότημα 800 της Λεωφόρου Γκρέτνα.

«Οταν έφθασαν, οι αστυνομικοί βρήκαν πολλούς ανθρώπους τραυματισμένους από σφαίρες», προσέθεσε. Οι συνθήκες του επεισοδίου παραμένουν συγκεχυμένες και οι Αρχές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει κάποιο κίνητρο ούτε υπόπτους.

«Ο τόπος του εγκλήματος είναι εκτεταμένος και οι ερευνητές μας θα παραμείνουν εκεί για κάποιο διάστημα», γνωστοποίησε επίσης ο Ριτς Γουόρλεϊ το απόγευμα της Κυριακής.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μπράντον Σκοτ, δήλωσε ότι πρόκειται για «μια τραγωδία που δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τις συνέπειες της διάδοσης των παράνομων πυροβόλων όπλων στους δρόμους μας και την ανάγκη να την καταπολεμήσουμε».

«Δεν θα σταματήσουμε πριν βρούμε αυτούς τους δειλούς που αποφάσισαν να ανοίξουν πυρ εναντίον δεκάδων ανθρώπων, σκοτώνοντας δύο» τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος κατά την προεκλογική εκστρατεία του είχε υποσχεθεί μείωση των περιστατικών βίας με χρήση πυροβόλων όπλων.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη λαϊκή συνοικία του Μπρούκλιν της Βαλτιμόρης, στη διάρκεια εκδήλωσης με την ονομασία «Brooklyn Day», που οργανώνεται κάθε χρόνο, διευκρίνισε ο Μπράντον Σκοτ μιλώντας στο CNN.

Η Βαλτιμόρη, μια πόλη 575.000 κατοίκων που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...