413
Ο Νίκος Παππάς του Παναθηναϊκού είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά από τον Αλέξη Τσίπρα τον Απρίλιο για υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Το σκέφτεται τώρα ο Παππάς για τον Δήμο Αθηναίων: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εκφράζει απόλυτα…

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2023, 13:20
Ο Νίκος Παππάς του Παναθηναϊκού είχε ανακοινωθεί πανηγυρικά από τον Αλέξη Τσίπρα τον Απρίλιο για υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Το σκέφτεται τώρα ο Παππάς για τον Δήμο Αθηναίων: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με εκφράζει απόλυτα…

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2023, 13:20

Χαρακτηριστικά πολιτικής ιλαροτραγωδίας αποκτά πλέον η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ύστερα από μια τρίτη συνεχόμενη ήττα σε εθνικές εκλογές και έπειτα από μια τρομακτική συρρίκνωση των ποσοστών του και της κοινοβουλευτικής του δύναμης –με 48 βουλευτές βαυκαλίζεται μεν ότι είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να καταθέσει ούτε πρόταση μομφής– βιώνει τη μία ματαίωση μετά την άλλη, ενώ παράλληλα αρχίζουν και αναπτύσσονται φυγόκεντρες δυνάμεις.

Ογδόντα ημέρες μετά την πανηγυρική ανακοίνωση, τον περασμένο Απρίλιο και διά στόματος Αλέξη Τσίπρα μάλιστα, ότι ο (πρώην πια) μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Νίκος Παππάς θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πολυδιαφημισμένος εκλεκτός της κομματικής ηγεσίας έχει «δεύτερες σκέψεις», όπως διατυπώθηκε διακριτικά και από προσκείμενα στην Κουμουνδούρου μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Παππάς –ο οποίος κατά τον κ. Τσίπρα θα έβαζε τέλος στον μεγάλο περίπατο «της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας»– μίλησε την Τετάρτη στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι δεν τον εκφράζει και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ!

Μιλώντας, αρχικά, για την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική, ο κ. Παππάς είπε: «Ηταν κάτι που είχα στο μυαλό μου. Τελευταία μπήκε δηλαδή αυτή η ιδέα, πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω μερικές διαδικασίες. Εντάξει αυτό που έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν είναι τόσο αγνό και αθώο το περιβάλλον αυτό, είναι λίγο τοξικό για μένα. Ήθελα να το κάνω επειδή ήθελα να προσφέρω χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια. Έχει ακόμα δρόμο για την υλοποίησή του. Θα δούμε αν θα το κάνω», είπε με νόημα, ενώ προσέθεσε.

«Ο κ. Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα (ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα κάποια άλλη αλληλεπίδραση στο παρελθόν, μάλιστα διάφορες κινήσεις τους δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρόλα αυτά εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει λίγο καλύτερη αυτή την πόλη»…

Το γεγονός βέβαια ότι αυτή η αμφιθυμία του κ. Παππά εκφράστηκε μετά τη νέα συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και καθώς πλέον οι πιθανότητες για μια, έστω, αξιοπρεπή εμφάνιση των κομματικών υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι μικρότερες και από το να επιχειρήσεις να βάλεις τρίποντο από τη σέντρα, δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι μια «οικειοθελής» αποχώρηση του κ. Παππά, μπορεί και να είναι βολική για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτως ή άλλως η υποψηφιότητά του δεν είχε απήχηση στους Αθηναίους, ενώ παράλληλα λέγεται ότι και στην Κουμουνδούρου υπάρχουν δεύτερες σκέψεις με μια πιθανή υποψηφιότητα του συντονιστή της Εκλογικής Επιτροπής, Διονύση Τεμπονέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...