635
O Kωστής Χατζηδάκης προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών - Στην οδό Νίκης θα βρεθεί αργότερα το απόγευμα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη συνεργασία τους | ΥοuΤube

Νωρίς νωρίς στα υπουργεία πριν από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο – Στο Οικονομικών η πρώτη επίσκεψη Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2023, 11:23
O Kωστής Χατζηδάκης προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών - Στην οδό Νίκης θα βρεθεί αργότερα το απόγευμα και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρώτη συνεργασία τους
|ΥοuΤube

Νωρίς νωρίς στα υπουργεία πριν από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο – Στο Οικονομικών η πρώτη επίσκεψη Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2023, 11:23

Πρωί πρωί «έπιασαν δουλειά» οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς ο ένας μετά τον άλλον έφθαναν στα γραφεία τους για τις πρώτες συναντήσεις με τους συνεργάτες τους πριν από την προγραμματισμένη για της 11.00 πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (σε πλήρη σύνθεση) υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από τους πρώτους, ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. «Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που έχει γίνει. Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε, τίποτα από όσα έχουν δρομολογηθεί δεν πρέπει να καθυστερήσει. Να δούμε τι ταλαιπωρεί τον πολίτη στην καθημερινότητά του, παντού κρύβονται θύλακες καθυστέρησης ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου προσερχόμενος στο υπουργείο.

«Εγώ πάντα έρχομαι πρωί», είπε από την πλευρά του στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το υπουργείο Εργασίας, ο νέος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης. «Πρώτη προτεραιότητα -τόνισε- είναι να κάνουμε τη ζωή των εργαζομένων καλύτερη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους, να φτιάξουμε προγράμματα επανεκπαίδευσης και να υπάρχει δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας» ενώ στην ερώτηση τι θα γίνει με τον κατώτατο μισθό και τις αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, διαβεβαίωσε ότι «όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν στο ακέραιο».

Στο υπουργείο του από νωρίς βρέθηκε και ο νέος υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ενημέρωσε μάλιστα ότι εντός της ημέρας (το απόγευμα) θα δεχθεί την πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην οδό Νίκης.

«Ξεκινάμε με ενημέρωση από τους γενικούς γραμματείς, στελέχη του υπουργείου, έχουμε υπουργικό συμβούλιο, στις 17:00 θα έρθει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να κάνουμε μια γενική συζήτηση για την πορεία της οικονομίας και τις προτεραιότητες και προχωράμε», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης για να προσθέσει:

«Δεν μου είναι άγνωστο ούτε το υπουργείο ούτε το κτίριο, έχω χειριστεί μια σειρά από τομείς που είναι συναφείς με το υπουργείο Οικονομικών. Δεν θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, να δούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα, και στην πολιτική μας να έχουμε πάντοτε στο μυαλό μας και τους ευάλωτους, τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στις δηλώσεις του ο νέος υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε και για τον γιο του που ομολογουμένως έκλεψε την παράσταση την Τρίτη στην ορκωμοσία της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. «Τώρα που έφυγα, κοιμόταν ακόμα», ήταν η απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη θέλοντας να περιγράψει τα… μεθεόρτια.

Στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έφθασε το πρωί της Τετάρτη η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία δεν θέλησε να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε εναντίον της ο Θάνος Τζήμερος με αφορμή την ανάληψη του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου.

Η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά που έχει προηγηθεί και αναφέρθηκε στις πρώτες προτεραιότητες λέγοντας: «Επειδή το υπουργείο παίρνει αρμοδιότητες από άλλα υπουργία έχουμε το ζήτημα το Στεγαστικό, με τα δάνεια για τα νέα ζευγάρια όπου πρέπει να πατήσουμε το κουμπί για να δοθούν για όσες αιτήσεις έχουν εγκριθεί. Εχουμε το panic button, τις νταντάδες της γειτονιάς, τους χώρους φύλαξης παιδιών σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Αναφορά έκανε και στην υφυπουργό, Μαρία Κεφάλα, «μία άξια βουλευτής -όπως σημείωσε- από τα Ιωάννινα, περιοχή που έχει χτυπηθεί από το δημογραφικό που είναι προτεραιότητα του υπουργείου».

«Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και αποτελεσματικά. Ολες οι άλλες είναι προσωπικές επιλογές και δεν αφορούν κανέναν. Σίγουρα πάντως η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», αρκέστηκε να πει αντί απάντησης στην ανοίκεια επίθεση από τον Θάνο Τζήμερο.

«Εχουμε πάρα πολλή δουλειά, συνεχίζουμε και ξεκινάμε ταυτόχρονα» ήταν η ατάκα από τον νέο υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη στη συνομιλία του με τους δημοσιογράφους έξω από το κτίριο του υπουργείου στο Μαρούσι.

«Ο στόχος μας είναι ένας πώς θα εξυπηρετήσουμε καλύτερα τον πολίτη, πώς θα αναβαθμίσουμε το Δημόσιο ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι καλύτερες και πιο ποιοτικές. Η λέξη-κλείδι εδώ είναι “πολίτης”» δήλωσε με τη σειρά της, προσερχόμενη στο υπουργείο Εσωτερικών, η Νίκη Κεραμέως.

Τέλος, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, επέλεξε ως πρώτη κίνηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του να επισκεφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου και συνομίλησε με τους αστυνομικούς «που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...