187
Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν | REUTERS/Yulia Morozova/File Photo

Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 17:48
Ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν
|REUTERS/Yulia Morozova/File Photo

Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 17:48

Το μυστήριο σχετικά με το που πήγε μετά την αναχώρησή του από το Ροστόφ ο επικεφαλής της Βάγκνερ λύνεται, καθώς ο λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, επιβεβαίωσε την Τρίτη πως ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που ηγήθηκε της αποτυχημένης ανταρσίας εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχε φτάσει στην Λευκορωσία.

«Βλέπω ότι ο Πριγκόζιν πετάει ήδη με αυτό το αεροπλάνο», δήλωσε ο Λουκασένκο όπως μεταφέρει το Reuters από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BELTA. «Ναι, πράγματι, βρίσκεται σήμερα στη Λευκορωσία».

Το Σάββατο, ο λευκορώσος πρόεδρος μεσολάβησε με μια συμφωνία ώστε να αναχαιτιστεί η ανταρσία των μισθοφόρων μαχητών της Βάγκνερ και να μετακινηθεί ο Πριγκόζιν στη Λευκορωσία. Οι άνδρες του έχουν την επιλογή να ενταχθούν μαζί του ή να ενσωματωθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Την ίδια μέρα ήταν και η τελευταία που εθεάθη δημόσια, όταν έφευγε από την πόλη Ροστόφ της νότιας Ρωσίας.

Ο Λουκασένκο τόνισε επίσης ότι ο υπουργός Αμυνας του, Βίκτορ Κρένικοφ, του είχε πει ότι δεν θα τον πείραζε να έχει μια μονάδα σαν τη Βάγκνερ εντός του λευκορωσικού στρατού. Κατόπιν λευκορώσος ηγέτης έδωσε εντολή στον Κρένικοφ να διαπραγματευτεί επί του ζητήματος με τον Πριγκόζιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...