442
Η τουρμπίνα του αεροπλάνου της Delta ήταν ενεργή καθώς πλησίαζε στην πύλη του αεροδρομίου του Σαν Αντόνιο | Shutterstock/Jaromir Chalabala

Κινητήρας αεροπλάνου «κατάπιε» εργαζόμενο αεροδρομίου

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 19:17
Η τουρμπίνα του αεροπλάνου της Delta ήταν ενεργή καθώς πλησίαζε στην πύλη του αεροδρομίου του Σαν Αντόνιο
|Shutterstock/Jaromir Chalabala

Κινητήρας αεροπλάνου «κατάπιε» εργαζόμενο αεροδρομίου

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2023, 19:17

Ηταν ένα φρικτό ατύχημα, από εκείνα που η σκηνοθεσία τους θα συνιστούσε πρόκληση για την ομάδα ειδικών εφέ της σειράς ταινιών «Βλέπω τον θάνατό σου». Ενας εργαζόμενος σε αεροδρόμιο στο Τέξας έχασε τη ζωή του όταν τον αναρρόφησε κινητήρας επιβατικού αεροπλάνου.

Η τουρμπίνα του αεροσκάφους «ρούφηξε» τον εργαζόμενο στο αεροδρόμιο του Σαν Αντόνιο, μετά την άφιξη μιας πτήσης της αεροπορικής εταιρίας Delta από το Λος Αντζελες το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB).

Το αεροπλάνο κινούνταν προς την πύλη με τον έναν από τους κινητήρες του σε λειτουργία όταν συνέβη το ατύχημα. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δήλωσαν την Κυριακή ότι ερευνούν ένα περιστατικό, αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph.

«Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η πτήση 1111 της Delta Airlines έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Αντόνιο από το Λος Αντζελες και κατευθυνόταν προς την πύλη με έναν κινητήρα σε λειτουργία, όταν ένας εργαζόμενος βρέθηκε μέσα σε αυτόν τον κινητήρα περίπου στις 22:25», αναφέρει η NTSB σε δήλωσή της.

«Το NTSB συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το συμβάν», προσθέτει η δήλωση. Ο εργαζόμενος ήταν υπάλληλος της Unifi Aviation, μιας εταιρείας με την οποία ο γίγαντας των αερομεταφορών έχει συμβόλαια για εργασίες πληρώματος εδάφους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Delta ανέφερε στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό KENS 5 του Σαν Αντόνιο ότι η εταιρεία είναι «βαθιά λυπημένη» για τα γεγονότα της νύχτας της Παρασκευής, προσθέτοντας ότι «συνεργάζεται με τις αρχές, καθώς αυτές ξεκινούν την έρευνά τους».

Η Unifi Aviation, από την πλευρά της, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι το περιστατικό ήταν «ένα τραγικό ατύχημα». «Από την αρχική μας έρευνα προκύπτει ότι αυτό το περιστατικό δεν είχε σχέση με τις επιχειρησιακές διαδικασίες, τις διαδικασίες ασφάλειας και τις πολιτικές της Unifi», δήλωσε η εταιρεία.

Την Τετάρτη, στον περιφερειακό αερομεταφορέα Piedmont Airlines, θυγατρική της American Airlines, επιβλήθηκε πρόστιμο 18.192 ευρώ από τη Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA), μια άλλη ρυθμιστική αρχή, για τον θάνατο ενός εργάτη του πληρώματος εδάφους πέρυσι, σε παρόμοιο περιστατικό.

Η Κόρτνεϊ Εντουαρντς, μια 34χρονη εργάτρια εδάφους στο περιφερειακό αεροδρόμιο του Μοντγκόμερι, στην Αλαμπάμα, έχασε τη ζωή της έπειτα από αναρρόφηση σε κινητήρα τζετ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2023. Οι ομοσπονδιακοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Piedmont Airlines απέτυχε να ακολουθήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες ασφαλείας για την προστασία των μελών του πληρώματος εδάφους από θανατηφόρους τραυματισμούς.

«Αν η Piedmont Airlines είχε βεβαιωθεί ότι ένα πλήρωμα εδάφους ακολουθούσε τις απαιτούμενες διαδικασίες ασφαλείας, η 34χρονη πράκτορας εξυπηρέτησης πελατών θα μπορούσε να είχε αποφύγει τους θανατηφόρους τραυματισμούς που της προκάλεσαν οι περιστρεφόμενες τουρμπίνες ενός κινητήρα τζετ τον Δεκέμβριο του 2022 στο Περιφερειακό Αεροδρόμιο Μοντγκόμερι», ανέφερε το πόρισμα της OSHA.

Η Piedmont απασχολεί περίπου 10.000 υπαλλήλους που παρέχουν υπηρεσίες εδάφους σε διάφορα κεντρικά και περιφερειακά αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...