185
Ο Τζο Μπάιντεν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον Λευκό Οίκο, τον Δεκέμβριο του 2022 | EPA/Oliver Contreras/Sipa USA/POOL

Επικοινωνία Μπάιντεν – Ζελένσκι για τα γεγονότα στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2023, 11:24
Ο Τζο Μπάιντεν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον Λευκό Οίκο, τον Δεκέμβριο του 2022
|EPA/Oliver Contreras/Sipa USA/POOL

Επικοινωνία Μπάιντεν – Ζελένσκι για τα γεγονότα στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2023, 11:24

Καθώς η ένταση, επιφανειακά τουλάχιστον, στη Ρωσία, φαινόταν να έχει εκτονωθεί με τη συμφωνία Κρεμλίνου – Πριγκόζιν, με μεσολάβηση της Λευκορωσίας, ο Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν τα πρωτοφανή γεγονότα, στον απόηχο της σύντομης ανταρσίας από την Ομάδα Βάγκνερ.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Συζήτησαν την εν εξελίξει ουκρανική αντεπίθεση και ο πρόεδρος Μπάιντεν επαναβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων μέσω της συνεχιζόμενης βοήθειας για την ασφάλεια, όπως και της οικονομικής και της ανθρωπιστικής βοήθειας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ζελένσκι, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι συνομίλησε με τον αμερικανό ομόλογό του για τη ματαιωθείσα ανταρσία, προσθέτοντας ότι τα γεγονότα αυτά ανέδειξαν την αδυναμία της ηγεσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση για τη «θετική και εμπνευσμένη συζήτηση» με τον Μπάιντεν.

«Συζητήσαμε για την πορεία των εχθροπραξιών και των “διαδικασιών” που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία. Ο κόσμος πρέπει να ασκήσει πίεση επί της Ρωσίας έως ότου αποκατασταθεί η διεθνής τάξη», δήλωσε ο Ζελένσκι, ο οποίος συζήτησε επίσης την περαιτέρω επέκταση της αμυντικής συνεργασίας με έμφαση στα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...