165
Αστυνομικοί ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος στο πάρκο της Στοκχόλμης | Claudio Bresciani/TT News Agency/via REUTERS

Στοκχόλμη: Δυστύχημα σε λούνα παρκ με έναν νεκρό και επτά τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2023, 15:25
Αστυνομικοί ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος στο πάρκο της Στοκχόλμης
|Claudio Bresciani/TT News Agency/via REUTERS

Στοκχόλμη: Δυστύχημα σε λούνα παρκ με έναν νεκρό και επτά τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2023, 15:25

Eνας νεκρός και επτά τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός μετά από εκτροχιασμό που σημειώθηκε την Κυριακή σε τρενάκι του λούνα παρκ στο πάρκο αναψυχής Grona Lund, στη Στοκχόλμη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πρωτεύουσας της Σουηδίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το τρενάκι εκτροχιάστηκε μερικώς κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, με συνέπεια επιβαίνοντες σε αυτό να πέσουν στο έδαφος.

«Εκκενώνουμε το πάρκο και έχουμε ήδη ξεκινήσει έρευνες» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ ο ιστότοπος του πάρκου έχει ανεβάσει ένα μαύρο banner στο οποίο αναγράφεται: «Ενα σοβαρό ατύχημα συνέβη στο λούνα παρκ. Εργαζόμαστε μαζί με τις υπηρεσίες ασφαλείας. Προς το παρόν το πάρκο έχει κλείσει».

Η Κορνέλια, μια μητέρα που είχε επιβιβαστεί λίγο νωρίτερα στο τρενάκι μαζί με τον γιο της, είπε στον σουηδικό τηλεοπτικό σταθμό TV4 ότι είδε κόσμο να τρέχει πανικόβλητος. «Ακουγα γύρω μου ουρλιαχτά. Κανείς δεν ήξερε τι είχε συμβεί».

Το συγκεκριμένο τρενάκι πιάνει ταχύτητα 90 χλμ. και κατά την τροχιά του φθάνει σε ύψος 30 μέτρων. Εξυπηρετεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...