283
| InTime News

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 19,5 μονάδων για τη ΝΔ – Οι τάσεις δύο ημέρες πριν τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2023, 22:01
|InTime News

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 19,5 μονάδων για τη ΝΔ – Οι τάσεις δύο ημέρες πριν τις εκλογές

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2023, 22:01

Το δεύτερο μέρος της τελευταίας δημοσκόπησης της Pulse πριν τις εκλογές, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 20 με 22 Ιουνίου, παρουσίασε την Παρασκευή ο ΣΚΑΪ, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης το πρωί της Κυριακής.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία του γκάλοπ, του οποίου το α’ μέρος δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, ανέδειξαν τη σταθεροποίηση των ποσοστών που συγκεντρώνουν τα κόμματα.

Σύμφωνα δηλαδή με την Pulse, το εξεταζόμενο διάστημα παρέμειναν αμετάβλητα, τόσο το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν έχουν καταλήξει στο κόμμα που θα επιλέξουν (5,5%), όσο και τα ποσοστά των κομμάτων.

Πιο αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, με διαφορά 19,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Διατηρεί το ποσοστό της στο 38,5% ενώ ΣΥΡΙΖΑ επίσης εμφανίζεται σταθερός, στο 19%.

Εξίσου σταθερά παρέμειναν και τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων, με εξαίρεση το ΚΚΕ, το οποίο δείχνει να κερδίζει μισή μονάδα, ανεβαίνοντας από το 6,5%, στο 7%.

Σταθερά παρουσιάζονται τα ποσοστά των κομμάτων και με την κατανομή των αναποφάσιστων. Το εύρος της ΝΔ ξεκινά από 37,8% και φτάνει στο 43,8% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από 17,8% και φτάνει στο 22,8%.

Τέλος, τα δημοσκοπικά ευρήματα αναδεικνύουν ως βασικό σενάριο την επτακομματική Βουλή με αυτοδύναμη τη ΝΔ – στο ίδιο σενάριο είχαν καταλήξει οι ερευνητές της Pulse και την Πέμπτη. Το β’ μέρος της δημοσκόπησης ουσιαστικά καταγράφει ότι «παγιώνεται» και ο αριθμός των εδρών που θα καταλάβει το κάθε κόμμα, όπως φαίνεται στις παρακάτω κάρτες:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...