252
Σκίτσο του Ντόναλντ Τραμπ από πρόσφατη εμφάνισή του μέσω βίντεο, σε δικαστήριο του Μανχάταν | REUTERS/Jane Rosenberg

Μαϊάμι: Στις 14 Αυγούστου ξεκινά η δίκη του Τραμπ για τα απόρρητα έγγραφα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2023, 14:35
Σκίτσο του Ντόναλντ Τραμπ από πρόσφατη εμφάνισή του μέσω βίντεο, σε δικαστήριο του Μανχάταν
|REUTERS/Jane Rosenberg

Μαϊάμι: Στις 14 Αυγούστου ξεκινά η δίκη του Τραμπ για τα απόρρητα έγγραφα

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2023, 14:35

Ομοσπονδιακός δικαστής στη Φλόριντα όρισε τη νωρίτερη δυνατή ημερομηνία για την έναρξη της δίκης του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την αφαίρεση και διατήρηση απόρρητων κρατικών εγγράφων στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο.

Ετσι, η δίκη θα ξεκινήσει στις 14 Αυγούστου.

Ο Τζακ Σμιθ, ο ειδικός εισαγγελέας που διορίστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης για να διερευνήσει την υπόθεση, υποσχέθηκε μια ταχεία διαδικασία όταν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Είναι πιθανό, ωστόσο, η νομική ομάδα του Τραμπ να επιχειρήσει να καθυστερήσει τη διαδικασία. Η πολυπλοκότητα του χειρισμού άκρως απόρρητων στοιχείων, ο βαθμός στον οποίο η νομική ομάδα του Τραμπ αμφισβητεί τις προτάσεις της κυβέρνησης πριν από τη δίκη και ο τρόπος με τον οποίο ο δικαστής διαχειρίζεται το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια δίκη που κάθε άλλο παρά γρήγορη θα είναι, λένε νομικοί. Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος στην υπόθεση.

Είναι πιθανό, όμως, η έναρξη της δίκης να μετατεθεί μερικούς μήνες, αυξάνοντας την προοπτική να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Εκτός από αυτή τη δίκη, στον Τραμπ ενδέχεται επίσης να απαγγελθούν κατηγορίες για μια άλλη υπόθεση στις αρχές Αυγούστου. Ο Φάνι Γουίλις, ο εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον στην Τζόρτζια, άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να απαγγελθούν κατηγορίες σε μια υπόθεση όπου ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι προσπάθησε να παρέμβει στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020 στην πολιτεία.

Ο Τραμπ είχε πιέσει τηλεφωνικά τον τότε υπουργό Εσωτερικών της πολιτείας να «βρει άλλες 11.000 ψήφους» υπέρ του, για να κερδίσει τις εκλογές στην Τζόρτζια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...