586
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης | ANT1/WebTV

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ σήμερα κάνει ό,τι έκανε ο Καραμανλής την περίοδο 2007-09

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2023, 12:32
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης
|ANT1/WebTV

Ανδρουλάκης: Η ΝΔ σήμερα κάνει ό,τι έκανε ο Καραμανλής την περίοδο 2007-09

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2023, 12:32

«Mε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ σπάμε τον μηχανισμό του φόβου για τα χειρότερα και θα υπάρχει σε πρώτη φάση ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική αντιπολίτευση και σε δεύτερη φάση μια ισχυρή, προοδευτική επιλογή κυβέρνησης, σοσιαλδημοκρατική και σοβαρή, που θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, θα μειώσει τις ανισότητες, θα εργαστεί για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και μια ανταγωνιστική οικονομία»: αυτό το μήνυμα που περιγράφει μια ολόκληρη πολιτική στρατηγική με ορίζοντα τετραετίας επανέλαβε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» των Μαρίας Αναστασοπούλου και Γιώργου Παπαδάκη, λίγο πριν τη βραδινή του κεντρική προεκλογική ομιλία στην Αθήνα και στην πλ. Ασωμάτων, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε επίσης τις επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, προσπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ψηφοφόρους του οποίου προφανώς θέλει να προσελκύσει.

«Είναι τέτοια η περιφρόνηση του κ. Μητσοτάκη προς τον ελληνικό λαό, που υπόσχεται επισήμως αυξήσεις κατά 25% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, όταν μια εβδομάδα πριν έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα σταθερότητας όπου γίνεται αναφορά κατά 13% αύξηση μισθών: 13% λέει στο επίσημο έγγραφο στις Βρυξέλλες και 25% στο διαφημιστικό σποτ στην Ελλάδα» κατήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης επιμένοντας στην κριτική του προς τα πεπραγμένα της ΝΔ. «Και, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, βγαίνει προχθές ο κ. Σκυλακάκης και δηλώνει: “Δεν μπορούμε να βάλουμε στο πρόγραμμα σταθερότητας όλες τις προεκλογικές μας υποσχέσεις”. Δηλαδή τι κάνουν ευθέως; Ο,τι έκανε ο Καραμανλής την περίοδο 2007-09. Αφήστε τον δημοσιονομικό λαϊκισμό και την κοροϊδία του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη και για την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Δεν τον ενδιαφέρει που ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ευρώπη. Μας ξεπερνά –βάσει των ευρωπαϊκών στοιχείων και του ΟΟΣΑ– μόνο η Βουλγαρία» ισχυρίστηκε.

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για πελατειακή διαχείριση του κράτους εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. «Τι είναι το πελατειακό κράτος; Τα “γαλάζια” παιδιά, που διόρισαν στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ. Αντί να κάνουν τη δουλειά τους, είδαμε να μην υλοποιείται η τηλεδιοίκηση – το λέει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων–, και να χάνονται 57 άνθρωποι. Θα ζούσαν αυτοί οι άνθρωποι, αν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε 55 εκατ. ευρώ και δεν υλοποιήθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης εξαιτίας του πελατειακού κράτους, των ρουσφετιών και της αδιαφάνειας. Γιατί δεν έφτασε στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας, που από το 2021 παραδόθηκε στον κ. Καραμανλή; Γιατί ήταν τα “δικά τους παιδιά”» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος περιέγραψε και το είδος της αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και υπενθύμισε πως «ψηφίσαμε πολλά νομοσχέδια της ΝΔ, αλλά είμαστε απέναντι στην ΝΔ σε πολλά ζητήματα. Έχουμε μια προγραμματική αντιπολίτευση, που δεν λέει “ναι σε όλα”. Δεν κάνουμε λαϊκίστικη αντιπολίτευση, αλλά μια αντιπολίτευση με στόχο συγκεκριμένο», προσέθεσε.

«Δεν δέχομαι ούτε τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους τυχοδιωκτισμούς της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε κατά τα άλλα ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το ζήτημα της Θράκης και συμπλήρωσε: «Εμείς εκπροσωπούμε την ενότητα και όχι τον διχασμό του λαού μας για λίγα ψηφαλάκια ή το κλείσιμο του ματιού στο προξενείο πάλι για λίγα ψηφαλάκια».

Ως προς τον στόχο του ποσοστού για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, ο κ. Ανδρουλάκης απέφυγε να είναι σαφής – ερωτηθείς για τις προσδοκίες του απάντησε με μια γενικότητα: «Εγώ αγωνίζομαι για το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω ότι η παράταξη μας θα δώσει στον ελληνικό λαό ένα άλλο στήριγμα. Για μένα δεν έχει ταβάνι αυτή η προσπάθεια. Προσπαθώ με νέο προσωπικό και άλλο ήθος να καταφέρω την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...