Σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ, και αναφερόμενος στο θέμα με τους υποψηφίους βουλευτές στη Ροδόπη, οι οποίοι παραμονές των εκλογών δεν διστάζουν να μιλούν και να ποζάρουν με φόντο πανό για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ήταν όσο πιο σαφής μπορούσε: Εάν έλληνας βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αυτό αποτελεί σοβαρότατο εθνικό κίνδυνο.
Και επανέλαβε για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στη μόνη ροζ περιοχή στον εκλογικό χάρτη της χώρας την 21η Μαΐου, το αυτονόητο: ότι «πρέπει να δηλώσουν ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη μουσουλμανική μειονότητα». «Είναι το απολύτως ελάχιστο και το απολύτως επιβεβλημένο», παρατήρησε χαρακτηριστικά.
Αυτό που προκύπτει, σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης, είναι ότι έχουμε δύο βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου (όπως όλα δείχνουν την 26η Ιουνίου), που δεδηλωμένα θεωρούν ότι δεν εφαρμόζεται η Συνθήκη της Λωζάνης. Ελληνας βουλευτής όμως, ο οποίος θεωρεί ότι δεν εφαρμόζεται η Συνθήκη και η μουσουλμανική μειονότητα γίνεται μέσα σε μία νύχτα τουρκική, είναι σοβαρότατος εθνικός κίνδυνος, υπογράμμισε και το ελάχιστο που πρέπει να γίνει, είναι να δηλώσουν ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη μουσουλμανική μειονότητα.
«Θα έχουμε τη Δευτέρα στη Βουλή δύο βουλευτές που πιστεύουν ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα;» ήταν το ερώτημα που έθεσε εκ νέου ο κ. Γεραπετρίτης και επέμεινε ότι θα αρκούσε μία δημόσια δήλωση από δύο βουλευτές ότι δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα – κάτι που όπως επεσήμανε, ήδη έπραξε ο αποχωρήσας (εδώ) από την εκλογική μάχη υποψήφιος της ΝΔ Μουσταφά Κατραντζή.
Στις δηλώσεις του στο κανάλι του Φαλήρου, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε και στο τελευταία αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις Βρυξέλλες, δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές υποσχέσεις του προέδρου της ΝΔ.
Η πλειονότητα των μέτρων της ΝΔ, τόνισε ο πρώην υπουργός, περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο ύψους 6,3 δισ. ευρώ, το οποίο έχει κατατεθεί στην ΕΕ και έχει εγκριθεί, ενώ «υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 2,9 δισ. ευρώ που περιγράφεται μέσα στο μεσοπρόθεσμο και ο οποίος δημιουργείται από το πλεόνασμα». Ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρας είναι μέσα στο μεσοπρόθεσμο «Ο δημοσιονομικός χώρος είναι 0,7% του ΑΕΠ και από εκεί χρηματοδοτούνται όλα όσα δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί», συμπλήρωσε στην απάντησή του ο κ. Γεραπετρίτης.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News