298
| Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Τσίπρας: Θα αγωνιστούμε μαζί στις 25 Ιουνίου, αλλά θα είμαστε μαζί και στις 26

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2023, 23:02
|Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Τσίπρας: Θα αγωνιστούμε μαζί στις 25 Ιουνίου, αλλά θα είμαστε μαζί και στις 26

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2023, 23:02

Ακόμη ένα μήνυμα που μπορεί να ερμηνευτεί ως απροθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει την αρχηγία σε περίπτωση νέας ήττας στις επερχόμενες εκλογές εστάλη τη Δευτέρα από τον ίδιο. Συγχρόνως πρόκειται, βέβαια, για μια παραδοχή ότι η επομένη της κάλπης της 25ης Ιουνίου δεν θα είναι θετική για την Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει να μην τα παρατά, «έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για να ανατρέπουμε αποτελέσματα», τόνισε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ιωάννινα, όπου παραχώρησε ομιλία. Και πρόσθεσε: «Θα αγωνιστούμε μαζί μέχρι τις κάλπες στις 25 του μήνα, αλλά δεσμεύομαι ότι θα είμαστε μαζί και στις 26 του μήνα, μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά για να αντισταθούμε στις αντιλαϊκές πολιτικές και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας (…), το πρόγραμμα μιας δίκαιης κοινωνίας με ευημερία για όλους».

Αργότερα βέβαια θέλησε να μετριάσει τον απαισιόδοξο τόνο, λέγοντας ότι «η αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου δεν είναι ο δεύτερος γύρος, ειναι μια νέα αναμέτρηση» και κάλεσε, όσους το κάνουν, να «μην προδικάζουν το αποτέλεσμα» διότι «οι πολίτες θα προσέλθουν (σ.σ. στις κάλπες) ξέροντας ότι κρίνεται οριστικά πώς θα κυβερνηθεί η χώρα για τα επόμενα 4 χρόνια».

Μεταξύ άλλων κάλεσε εκ νέου «κάθε προοδευτικό δημοκρατικό πολίτη» να συνειδητοποιήσει ότι το διακύβευμα είναι «αν την επόμενη μέρα θα έχουμε ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο και ασύδοτο» και  υπογράμμισε πως ο μόνος τρόπος για να μη γίνει αυτό είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου με την αποφασιστική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε δε τον, κατά ΚΚΕ, «ΠΑΣΟΚικό εκβιασμό»: «Κάθε προοδευτική, δημοκρατική ψήφος που δεν θα πάει την Κυριακή στο ΣΥΡΙΖΑ, ευνοεί αντικειμενικά το σχέδιο της ΝΔ. Γιατί το μόνο που στ’ αλήθεια φοβάται η ΝΔ, είναι ένας ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός, η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια, με ένα πραγματικά ανταγωνιστικό, ρεαλιστικό αλλά και ριζοσπαστικό πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...