181
O πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι | REUTERS/Carlos Osorio

Ο πολωνός πρωθυπουργός ζητεί την έκδοση του δολοφόνου της Αναστάζια

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2023, 16:24
O πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι
|REUTERS/Carlos Osorio

Ο πολωνός πρωθυπουργός ζητεί την έκδοση του δολοφόνου της Αναστάζια

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2023, 16:24

Συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, ο πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι, γνωστοποίησε ότι θα ζητηθεί η έκδοση του δράστη στην Πολωνία, προκειμένου -όπως αναφέρει- να λάβει τη βαρύτερη δυνατή ποινή.

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Ως εκ τούτου, θα ζητήσουμε από την Ελλάδα την έκδοση του υπόπτου, ώστε να βρεθεί απέναντι σε πολωνικό δικαστήριο και να λάβει την μέγιστη προβλεπόμενη ποινή», έγραψε στο Twitter ο πολωνός πρωθυπουργός για τον άνθρωπο που αφαίρεσε τη ζωή της νεαρής από την Πολωνία, η οποία είχε έρθει πριν από έναν μήνα στην Κω μαζί με τον σύντροφό της, προκειμένου να εργαστούν σε ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού.

Πολωνικά μέσα ενημέρωσης «δείχνουν» τον 32χρονο συλληφθέντα από το Μπαγκλαντές ως τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία της 27χρονης, ενώ αναφορά γίνεται στην έρευνα που διέταξε ο πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης:

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε τι θα κάνουν οι ανακριτές και ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα. Η πολωνική Δικαιοσύνη δεν έχει καμία πρόθεση να παρακολουθεί παθητικά τις ενέργειες των ελληνικών υπηρεσιών» σημειώνει το goniec.pl.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...