491
Φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 27χρονη | Βήμα της Κω

Κως: Ιχνη στον λαιμό της Αναστάζια – βασανίστηκε μέχρι θανάτου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2023, 10:42
Φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 27χρονη
|Βήμα της Κω

Κως: Ιχνη στον λαιμό της Αναστάζια – βασανίστηκε μέχρι θανάτου

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2023, 10:42

Από στραγγαλισμό φέρεται να προήλθε ο θάνατος της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε νεκρή την Κυριακή σε υγροβιότοπο στην περιοχή Αλυκές της Κω, κοντά στο Τιγκάκι. Οπως προκύπτει από τα πρώτα ευρήματα των Αρχών, στον λαιμό της 27χρονης από την Πολωνία βρέθηκαν σημάδια που ενισχύουν την εκτίμηση ότι έπεσε θύμα στραγγαλισμού.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν στο kathimerini.gr, η σορός ήταν σκεπασμένη με κλαδιά – η μισή μέσα σε μία μαύρη σακούλα και η άλλη μισή εκτός.

Βασικός ύποπτος είναι ο 32χρονος συλληφθείς από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ήδη υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων, όπως επίσης και ο πακιστανός συγκάτοικός του που εξετάζεται αναφορικά με την εμπλοκή του στη μεταφορά της σορού της κοπέλας στον υδροβιότοπο όπου τελικά βρέθηκε από εθελόντριες της Πολιτικής Προστασίας (περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του 32χρονου συλληφθέντος).

Κατά δήλωση του Πακιστανού, την ημέρα την εξαφάνισης της Αναστάζια δεν είδε ούτε η ίδια, ούτε τον 32χρονο συγκάτοικό του στο σπίτι, κάτι όμως που αργότερα διαψεύστηκε από τον τελευταίο.

Υπενθυμίζεται ότι στο δωμάτιο του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού έχει βρεθεί DNA και τρίχες της άτυχης κοπέλας, ενώ υπάρχει και υλικό από κάμερες ασφαλείας στο οποίο φαίνεται να μπαίνει στο σπίτι του μαζί με την νεαρή Πολωνή.

Συγκεκριμένα από κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σπίτι του, έχει καταγραφεί ο ίδιος και η κοπέλα να μπαίνουν εκείνη την ημέρα στην οικία, αλλά όχι και να εξέρχονται από αυτή.

«Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε πως πήρε την κοπέλα και την μετέφερε σε σημείο που του υπέδειξε. Ωστόσο από τις κάμερες προκύπτει ότι ενώ ο ίδιος βγαίνει μετά από κάποιες ώρες από το σπίτι αυτό, η κοπέλα δεν εξέρχεται ποτέ. Ωστόσο πίσω από το σπίτι του υπάρχει και άλλη έξοδος που είναι “τυφλή”, δεν καλύπτεται δηλαδή από κάμερες, έτσι θα μπορούσε να μεταφέρει την κοπέλα μέσω αυτής της εξόδου χωρίς να τον δει κανείς», ανέφεραν στο kathimerini.gr καλά ενημερωμένες πηγές.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον συλληφθέντα, τη νύχτα της εξαφάνισης της 27χρονης πήγε μαζί της στο σπίτι του προκειμένου να της δώσει χασίς. Εκεί συνευρέθηκαν ερωτικά –όπως ισχυρίστηκε, με τη συναίνεσή της– και στη συνέχεια τη μετέφερε σε σημείο που του υπέδειξε, προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφός της.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό την Ιταλία και ημερομηνία αναχώρησης την επόμενη της εξαφάνισης της 27χρονης. Αντίθετα, όλα τα προσωπικά αντικείμενα της Αναστάζια (ταυτότητα, διαβατήριο, τσάντα κ.ά.) έχουν εξαφανιστεί.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι καταθέσεις από άτομα του εργασιακού περιβάλλοντος της νεαρής Πολωνής, ενώ συμπληρωματική κατάθεση έδωσε και ο σύντροφός της με τον οποίο είχαν έρθει πριν από έναν μήνα στην Κω προκειμένου να εργαστούν σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Ο 28χρονος Πολωνός ήταν αυτός που δήλωσε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία το πρωί της Τρίτης αφού την αναζητούσε το προηγούμενο βράδυ έχοντας χάσει τα ίχνη της.

Το μεσημέρι ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, θα οδηγούνταν ενώπιον του ανακριτή.

Στο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται από το Σάββατο και η μητέρα της 27χρονης συνοδευόμενη από ομάδα πολωνών ντετέκτιβ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...