162
Στιγμιότυπο, που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική ακτοφυλακή, από την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πορθμείο | EPA/PHILIPPINE COAST GUARD HANDOUT

Φιλιππίνες: Πυρκαγιά σε πλοίο με 120 επιβαίνοντες – Διασώθηκαν όλοι, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2023, 11:16
Στιγμιότυπο, που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική ακτοφυλακή, από την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πορθμείο
|EPA/PHILIPPINE COAST GUARD HANDOUT

Φιλιππίνες: Πυρκαγιά σε πλοίο με 120 επιβαίνοντες – Διασώθηκαν όλοι, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2023, 11:16

Πυρκαγιά εν πλώ ξέσπασε σε πλοίο στις κεντρικές Φιλιππίνες. Το «Esperanza Star» μετέφερε 65 επιβάτες και 55 αξιωματικούς και μέλη πληρώματος, ενώ έπλεε από το νησί Σικιτζόρ προς το κοντινό νησί Μπόχολ. Και οι 120 επιβαίνοντες στο πορθμείο έχουν διασωθεί, ανέφερε η τοπική ακτοφυλακή.

Μέλη της ακτοφυλακής και πυροσβέστες που επέβαιναν σε άλλο σκάφος χρησιμοποίησαν κανόνια εκτόξευσης νερού και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά γύρω στις 05:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Κυριακής. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.

Δύο σκάφη της ακτοφυλακής που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης και διάσωσης των επιβαινόντων εξακολουθούν να βρίσκονται στη θάλασσα κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Οι Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος άνω των 7.600 νησιών, έχει φτωχό ιστορικό στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, καθώς είναι συχνή η συχνη η χρήση υπερφορτωμένων σκαφών και παλιών πλοίων.

Τον Μάρτιο, πυρκαγιά που ξέσπασε επίσης σε πορθμείο, το οποίο μετέφερε περίπου 250 επιβάτες στις νότιες Φιλιππίνες, είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 24 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα μωρό έξι μηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...